�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Buchty s povidly |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 12.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=157 |
Do hrneèku rozdrobíme droždí, pøidáme cukr, èást vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. |
INGREDIENCE 500 g polohrubé mouky 1/2 balíèku vanilkového cukru 60 g másla 2 žloutky 50 g cukru 20 g droždí 1/2 l mléka citrónová kùra špetka soli máslo na vymazání pekáèe cukr na posypání hladká mouka na vál 400 g povidel POSTUP PØÍPRAVY Do hrneèku rozdrobíme droždí, pøidáme cukr, èást vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme pøedehøátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, pøidáme vanilkový cukr, citrónovou kùru, sùl, rozehøáté máslo, žloutky a zbývající mléko. Vše spoleènì vymícháme na vláèné hladké tìsto, dáme je k teplu a pøikryjeme ubrouskem. Na pomouèeném vále vykynuté tìsto rozdìlíme na 16-20 dílù, které mírnì zploštíme, naplníme povidly a uzavøeme. Na pekáè dáme rozehøáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve støednì vyhøáté troubì peèeme dozlatova. Po upeèení buchty z pekáèe vyklopíme a pocukrujeme. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |