�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Buchty s povidly |
Autor: Libuše Bažantová Datum vydďż˝nďż˝: 12.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=157 |
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. |
INGREDIENCE 500 g polohrubé mouky 1/2 balíčku vanilkového cukru 60 g másla 2 žloutky 50 g cukru 20 g droždí 1/2 l mléka citrónová kůra špetka soli máslo na vymazání pekáče cukr na posypání hladká mouka na vál 400 g povidel POSTUP PŘÍPRAVY Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a zbývající mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme. |
Vytisknuto dne 07.04.2025 ze serveru |