�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Buchty s povidly

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 12.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=157

Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
500 g polohrubé mouky
1/2 balíčku vanilkového cukru
60 g másla
2 žloutky
50 g cukru
20 g droždí
1/2 l mléka
citrónová kůra
špetka soli
máslo na vymazání pekáče
cukr na posypání
hladká mouka na vál
400 g povidel

POSTUP PŘÍPRAVY
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a zbývající mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme.

Vytisknuto dne 07.04.2025 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku