�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jak vyrobil nejlépe indiánka

Autor: Ètenáøi
Datum vyd�n�: 27.05.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1575

Bílkový krém pøipravený s cukerným rozvarem je rozhodnì stabilnìjší, než pouze bílkový sníh. Navíc cukrový rozvar se pøipravuje proto, že bílky jsou schopné pøi šlehání pojmout a rozpustit pouze urèité množství cukru.

fiogf49gjkf0d

Cukráøský indián pøežil všechny nám známé režimy a urèitì jich ještì i mnoho pøežije. A to díky jeho jednoduchosti pøi výrobì, chuti a rovnìž i atraktivnímu vzhledu.
V dnešním vydání pøinášíme nìkolik rad, ètenáøských postøehù i návodu jak èelit jeho praskání.

Eva - Na bílkový krém používám pasterované bílky s 55% cukru. Myslím, že už jsme na dùvod praskání pøišly. Na buflery jsme natlaèily bílkový krém a daly jsme chladit, pak jsme podle èasu potahovaly èokoládou, nìkdy i druhý den. Pak i pøi mírné zmìnì teploty /pøi expedici, nebo prodeji/ indián praskl. Nyní potahujeme ihned a zdá se, že je po poroblému.
Krém z pasterovaných bílkù výbornì drží.

Helena - Indiánky se namáèejí v roztopené èokoládì, v hlubší úžší misce, chytne se za bufler, špièkou dolù do èokolády a namáèejí se celé, nesmí být vidìt ta bílková hmota i bufler. Pracuje se rychle, aby indián nespadl. Popø. když je málo èokolády tak se namáèejí zešikma a v èokoládì se otáèejí, ale spodek buflerù má zùstat èistý. Pokládají se na odkapávací møížku.

Johny - Pevný bílkový sníh znamená, že se bílky (s odpovídajícím množstvím cukru krupice) šlehají, až do té doby, kdy vytáhnete metlu ze snìhu a vzniklá "špièka" krásnì zùstane nahoru. Bílkový krém pøipravený s cukerným rozvarem je rozhodnì stabilnìjší, než pouze bílkový sníh. Navíc cukrový rozvar se pøipravuje proto, že bílky jsou schopné pøi šlehání pojmout a rozpustit pouze urèité množství cukru. My ale potøebujeme, aby bílkový sníh pojmul cukru více a byl stabilnìjší, proto se pøipraví cukerný rozvar (kde se cukr rozpustí - rozvaøí) a poté se pøidává do bílkového snìhu.

Snìhové indiánky

Verunkas 21 - 7 vajec,13 dkg cukru krupice,15 dkg hladké mouky,mouèkový cukr na posypání.
Bílkový sníh:3 bílky,6 dkg cukru krupice,15 dkg mouèkového cukru.
Zdobení:15 dkg èokoládové polevy,cukrové kytièky.
Bílky vyšleháme s polovinou cukru krupice na pevný sníh.Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pìny.Obì hmoty spojíme a nakonec zlehka vmícháme prosetou hladkou mouku.Tìsto naplníme do cukráøského sáèku a sladkou trubièkou a na plech vyložený peèícím papírem nastøíkáme malé piškoty,které slabì poprášíme mouèkovým cukrem.peèeme nebo spíše sušíme asi 20 minut.V horké vodní lázni šleháme asi 10 minut bílky s cukrem až se prohøejí,pak odstavíme,pøidáme mouèkový cukr a šleháme do vychladnutí.Hotový sníh naplníme do cukráøského sáèku s hladkou trubièkou a nastøíkáme na vychladlé piškoty.Indiánky necháme asi 30 minut zaschnout a potom je namáèíme do rozpuštìné èokoládové polevy.Ještì pøed ztuhnutím ozdobíme cukrovými kytièkami.

Gadgetka - Piškotu se øíká bufler: 6 vajec, 70 g krupicového cukru, 120 g hladké mouky
Z vajec oddìlíme bílky, žloutky vyšleháme s polovinou cukru a vmícháme do nich 20-30 g prosáté mouky. Bílky vyšleháme za postupného pøidávání zbylého cukru na pevný sníh a lehce vmícháme prosátou mouku. Z hotové hmoty støíkáme sáèkem s hladkou trubièkou na peèicí papír nebo na tukem potøený a moukou vysypaný plech menší bochánky - buflery, které peèeme ve vyhøáté, mírnì pootevøené troubì.
S hmotou musíme pracovat rychle, protože øídnì. Z bílkù musí být ušlehán pevný sníh - nesmí být pøešlehán.

Helena - 20 dkg cukr krupice
5 dkg bílky
5 dkg ovocný protlak (èervená marmeláda)
5 dkg voda
2/3 z dávky krupicového cukru svaøíte s vodou (pokud máte teplomìr tak na 115 ct.C), jinak se dívejte jak se budou dìlat bubliny, tìsnì vedle sebe a budou praskat, ale budou praskat dosti pomalu, tzn. prvnì se udìlá bublina a po chvílí praskne, no chce to cvik.(Když si udìláte drátìné oèko, smoèíte do vody, fouknete do oèka, tak se udìlá takový øetìz bublinek za sebou).
Mezitím jak to zaène vaøit, tak dejte bílky do šlehací mísy, pøidejte marmeládu ,šlehejte a pøisypávejte zbytek - 1/3 ckrupic. cukru, šlehejte do konzistence tuhého snìhu, pak zpomalte chod šlehaèe na pomalejší a malým praménkem nalévejte horký správnì svaøený cukr, až ho tam celý vlijete, tak pøidejte opìt na rychlejší stupeò a šlehejte dosti dlouho, až vám na šlehacích metlách nebude špièka snìhu klesat dolù.
Pak hned støíkejte na buflery nechte opìt ztuhnout a pak máèejte v èokoládì.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku