�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jak vyrobil nejlépe indiánka |
Autor: Ètenáøi Datum vyd�n�: 27.05.2011 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1575 |
Bílkový krém pøipravený s cukerným rozvarem je rozhodnì stabilnìjší, než pouze bílkový sníh. Navíc cukrový rozvar se pøipravuje proto, že bílky jsou schopné pøi šlehání pojmout a rozpustit pouze urèité množství cukru. |
Cukráøský indián pøežil všechny nám známé režimy a urèitì jich ještì i mnoho pøežije. A to díky jeho jednoduchosti pøi výrobì, chuti a rovnìž i atraktivnímu vzhledu. Eva - Na bílkový krém používám pasterované bílky s 55% cukru. Myslím, že už jsme na dùvod praskání pøišly. Na buflery jsme natlaèily bílkový krém a daly jsme chladit, pak jsme podle èasu potahovaly èokoládou, nìkdy i druhý den. Pak i pøi mírné zmìnì teploty /pøi expedici, nebo prodeji/ indián praskl. Nyní potahujeme ihned a zdá se, že je po poroblému. Helena - Indiánky se namáèejí v roztopené èokoládì, v hlubší úžší misce, chytne se za bufler, špièkou dolù do èokolády a namáèejí se celé, nesmí být vidìt ta bílková hmota i bufler. Pracuje se rychle, aby indián nespadl. Popø. když je málo èokolády tak se namáèejí zešikma a v èokoládì se otáèejí, ale spodek buflerù má zùstat èistý. Pokládají se na odkapávací møížku. Johny - Pevný bílkový sníh znamená, že se bílky (s odpovídajícím množstvím cukru krupice) šlehají, až do té doby, kdy vytáhnete metlu ze snìhu a vzniklá "špièka" krásnì zùstane nahoru. Bílkový krém pøipravený s cukerným rozvarem je rozhodnì stabilnìjší, než pouze bílkový sníh. Navíc cukrový rozvar se pøipravuje proto, že bílky jsou schopné pøi šlehání pojmout a rozpustit pouze urèité množství cukru. My ale potøebujeme, aby bílkový sníh pojmul cukru více a byl stabilnìjší, proto se pøipraví cukerný rozvar (kde se cukr rozpustí - rozvaøí) a poté se pøidává do bílkového snìhu. Snìhové indiánky Verunkas 21 - 7 vajec,13 dkg cukru krupice,15 dkg hladké mouky,mouèkový cukr na posypání. Gadgetka - Piškotu se øíká bufler: 6 vajec, 70 g krupicového cukru, 120 g hladké mouky |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |