�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jahodov mounk |
Autor: Libue Baantov Datum vyd�n�: 12.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=159 |
loutky uteme s cukrem, pidme olej, vodu, mouku smchanou s prkem do peiva, citrnovou kru a kakao. |
INGREDIENCE Tsto: 5 loutk 5 blk 250 g prkovho cukru 1 dl rostlinnho oleje 1 dl vody 250 g polohrub mouky 1/2 prku do peiva citrnov kra 2 lce kakaa Krm: 1 kg jahod cukr 2 lce maizeny 1 cel mslo 200g prkovho cukru okoldov poleva POSTUP PPRAVY loutky uteme s cukrem, pidme olej, vodu, mouku smchanou s prkem do peiva, citrnovou kru a kakao. Z blk ulehme tuh a zlehka jej vmchme do tsta. Tsto rozeteme na pomatn a moukou vysypan plech a upeeme. Mezitm si prosladme jahody (pokud jsou vt rozplme je). Slijeme z nich vu, pidme maizenu a svame. Vychlazen zamchme do pedem utenho msla s cukrem. Upeen a vychlazen mounk poteme slab vrstvou krmu, na nj naklademe vedle sebe jahody, cel zateme zbylm krmem a nakonec cel zalijeme okoldou (me se dlat i z kompotovanho ovoce nap. ananasem). |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |