�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jahodov mounk

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 12.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=159

loutky uteme s cukrem, pidme olej, vodu, mouku smchanou s prkem do peiva, citrnovou kru a kakao.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Tsto:
5 loutk
5 blk
250 g prkovho cukru
1 dl rostlinnho oleje
1 dl vody
250 g polohrub mouky
1/2 prku do peiva
citrnov kra
2 lce kakaa
Krm:
1 kg jahod
cukr
2 lce maizeny
1 cel mslo
200g prkovho cukru
okoldov poleva

POSTUP PPRAVY
loutky uteme s cukrem, pidme olej, vodu, mouku smchanou s prkem do peiva, citrnovou kru a kakao. Z blk ulehme tuh a zlehka jej vmchme do tsta. Tsto rozeteme na pomatn a moukou vysypan plech a upeeme. Mezitm si prosladme jahody (pokud jsou vt rozplme je). Slijeme z nich vu, pidme maizenu a svame. Vychlazen zamchme do pedem utenho msla s cukrem. Upeen a vychlazen mounk poteme slab vrstvou krmu, na nj naklademe vedle sebe jahody, cel zateme zbylm krmem a nakonec cel zalijeme okoldou (me se dlat i z kompotovanho ovoce nap. ananasem).


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku