�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Recept na vtrnky |
Autor: Johny Datum vyd�n�: 04.08.2011 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1590 |
Plen hmota - vneky, vtrnky, bannky ... 0,225 kg voda (mlko), 0,064 kg olej (mslo), 0,002 kg sl, 0,165 kg mouka hladk, 0,110 kg vejce + 0,100 kg loutky - vodu (mlko), olej (mslo) a sl uvedeme do varu. |
Plen hmota - vneky, vtrnky, bannky ... 0,225 kg voda (mlko), 0,064 kg olej (mslo), 0,002 kg sl, 0,165 kg mouka - vodu (mlko), olej (mslo) a sl uvedeme do varu => pisypeme prostou mouku a restujeme (vame) - toto dlme proto, aby v mouce zmazovatl krob a byl schopen pijmout vt mnostv vody, ne doposud - voda vzan ve krobu nm potom korpusy kyp - sprvn urestovan hmota by se nm nemla lepit ani na hrnec ani na vaeku a mla by utvoit "kouli" => pendme do koltku lehacho stroje a mchme (protnakou) => po mrnm zchladnut postupn pilvme vejce - po kadm pidn nechme vejce do hmoty zamchat => pokud je hmota pli hust, meme ji piedit malm mnostvm vody - konzistence by ale nemla bt pli dk, nebo korpusy budou roztekl - peen - nen zrovna jednoduch - napkme pi cca 200C - kdy korpus dostane objem a zane se mrn barvit, snme teplotu na 180C a pooteveme pec, aby mohla unikat pebyten pra, kter by jinak korpusy roztrhala. - zkouku propeen provedeme proznutm jednoho korpusu, na noi by nemla zstvat pi proezvn syrov hmota
- uvame si zkladn loutkov krm dle receptury a nechme vychladnout Karamelov lehaka - - nejprve si dopedu pipravme smetanov karamel => vezmeme 250 g cukru a pomalu ho utavme na zlatav karamel, mezitm si ohejeme 250 ml smetany ke lehn k varu
|
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |