�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Tiramisu |
Autor: Petr Šíma Datum vydďż˝nďż˝: 17.10.2011 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1599 |
Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu |
4 porce 15 dlouhých cukrářských piškotů Fantastický a tradiční italský desert. Tiramisu lze přeložit jako „Zvedni mě“ to znamená, že by i samotný desert měl být nadýchaný a chuťově plný. Připravte si středně hlubokou mísu o průměru asi 30cm (nejlépe hranatou), naskládejte do ní piškoty těsně vedle sebe |
Vytisknuto dne 08.04.2025 ze serveru |