�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tiramisu

Autor: Petr Šíma
Datum vyd�n�: 17.10.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1599

Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu

fiogf49gjkf0d

 4 porce

15 dlouhých cukrářských piškotů
Asi 3dcl silné černé kávy (v nouzi lze použít kávu rozpustnou)
4 lžíce cukru
0,5kg mascarpone
2 vanilkové lusky
1,5dcl sladkého vína-sherry (mandlového likéru)
1 pomeranč
100g kvalitní hořké čokolády ( s obsahem 70% kakaa)

Fantastický a tradiční italský desert. Tiramisu lze přeložit jako „Zvedni mě“ to znamená, že by i samotný desert měl být nadýchaný a chuťově plný.

Připravte si středně hlubokou mísu o průměru asi 30cm (nejlépe hranatou), naskládejte do ní  piškoty těsně vedle sebe
Uvařte kvalitní silnou kávu, oslaďte 2 lžícemi cukru. Piškoty přelijte a pozorujte jak se káva nasává do piškotů. Trochu kávy si nechte na další vrstvu
Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu
Ochuceným krémem mascarpone potřete piškoty, vytvořte další vrstvu z máčených piškot a krému
Navrch nastrouhejte čokoládu a doplňte strouhanou pomerančovou kůrou. Nechte v lednici zatuhnout


Vytisknuto dne 08.04.2025 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku