fiogf49gjkf0d
Zkracujc se den, d隝, pomourno to ve pispv k typick podzimn nlad. Do nieho se nm nechce a jsme asto unaven. Spln je ovem pirozen a podle vyjden psycholog astm dvodem bv nedostatek slunenho svtla behm podzimnch a zimnch msc. asto je zpsoben i tm, e vechno to, na co jsme se od jara tili, ili lto a letn poas, je pry a pedstavujeme si, e nic dobrho ns ji po nkolik msc neek.
Jak si zlepit nladu
Existuje mnoho zpsob a kad z ns m svj zaruen recept. Pro nkoho je synonymem pohlazen na dui kousek kvalitn okoldy, pro jinho douek dobrho vna, pro dalho zase skupina ptel. Nkdo rd va, jin d pednost sportu.
A napadlo vs nkter zaruen ivotabudie spojit? Pozvte si ptele a zkuste neekanou kombinaci zkuste snoubit okoldu a vno. Bude vs ekat nezapomenuteln a lehce dekadentn zitek pln vzjemn se doplujcch chut a vn. Ale pozor, okoldu nejen ochutnvme, soust zitku je i dokonal lesk, typick zvuk, kdy ji lmete, jemn hok vn a sladkohok aroma. Vte napklad, e skuten znalci ochutnvaj okoldu tak, jako se hodnot kvalitn vno? Rozli a 400 rznch chut! Pokud sprvn zkombinujete sytou hokou okoldu s elegantnm vnem, ek vs ndhern poitek smysl. Chut a vn vna i okoldy jsou intenzivn, navzjem se dopluj a vyvauj. Rozmanitost jejich tn me sahat od ovocnch a kvtinovch ke koennm a ostrm. A jak na to? Vezmte kousek okoldy do st a nechte ji na pate rozplynout. Pot se napijte douku vna. Ideln harmonie se dosahuje, kdy jedna charakteristika nepotr druhou. Nen nic jednoduho, ne se vzdlat - spolenost Lindt & Sprngli ve spoluprci se sommeliry proto pipravila kombinace vna a okoldy, kter se dopluj v chuti i vni.
Co si lid pej
Vzhledem k tomu, e kombinace vna a okoldy nen v esku zait, spolenost Lindt & Sprngli se rozhodla provst vzkum. Zjistila, e tm 95 % dotzanch lk zkusit nepoznan a zkombinovat okoldu a vno. Nejvt st z nich, celch 30 %, nejvce zaujala okolda Lindt Excellence 70 % Cocoa a Tarapac Cabernet Sauvignon. Mezi dal lkav kombinace pat Lindt Excellence Orange Intense & Tarapac Sauvignon nebo Lindt Excellence Chili & Tarapac Carmenere.
okoldov pna od fkuchae
Titus Eli fkucha vyhlen prask restaurace Na Kopci exkluzivn pipravil z okoldy Lindt Chilli Excellence okoldovou pnu. Rad: Pi pprav tohoto receptu mete pout i klasickou hokou okoldu. Nicmn okoldov pna s chilli je provokativn a sexy.
Suroviny
180 g chilli okoldy
(2 tabulky Lindt Chilli Excellence)
1 lce msla
3 vejce
100 g cukru
2 lce rumu
5 cl vody
Postup
Pipravme si 3 misky. V jedn rozlehme loutky s cukrem dobla. Ve druh misce vylehme snh z blk. Do tet misky rozlmeme okoldu, pidme mslo, rum a vodu a ve rozpustme ve vodn lzni. Do rozputn okoldov hmoty nejprve pidme nalehan loutky a potom pidme snh z blk, kter do hmoty zlehka zamchme a dvme pozor, aby nm nespadl blek. Tuto tekutou hmotu nalijeme do pipravench skleniek a dme na 24 hodin vychladit do ledniky. Ped podvnm ozdobme teba nitkami chilli a plodem mochyn (neboli Physalis). Z pipravenho mnostv udlte asi 8 pank (1 dcl) okoldov pny.
Rady fkuchae:
Nebojte se toho, e pi prvnm ochutnn dn chilli nectte. Chuov pohrky, kter vnmaj ostrost, jsou na koeni jazyka, take nejdv ctte sladkou chu okoldy a a po chvilce uctte lehk tpnut chilli.
okolda se nesm pethnout horkem, proto ji rozpoutjte nad prou ve vodn lzni.
Pokud mete, ve lehejte run, do smsi tak dostanete vce vzduchu ne pi lehn lehaem a vsledn pna bude nadchanj.
S okoldovou pnou si vychutnejte sklenku ervenho vna.