�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Mramorová bábovka |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 12.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=161 |
Oddìlíme žloutky a bílky. Žloutky utøeme s cukrem do pìny, pøidáme 3 lžíce studeného mléka, citrónovou kùru, vanilkový cukr a 150 g prosáté hrubé mouky. |
INGREDIENCE 150 g hrubé mouky 150 g cukru 3 vejce 4 lžíce mléka 1 g citrónové kùry 5 g vanilkového cukru 20 g kakaa tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy 50 g èokolády na vaøení a barevnou cukráøskou rýži na ozdobení INGREDIENCE Oddìlíme žloutky a bílky. Žloutky utøeme s cukrem do pìny, pøidáme 3 lžíce studeného mléka, citrónovou kùru, vanilkový cukr a 150 g prosáté hrubé mouky. Z bílkù ušleháme sníh a vmícháme jej do pøipraveného tìsta. Asi osminu tohoto tìsta oddìlíme a smícháme s kakaem. Potom je rozøedíme 1 lžící studeného mléka. Do pøedem pøipravené formy na bábovku, kterou jsme vytøeli rozehøátým tukem a dobøe vysypali hrubou moukou, vlijeme nejdøíve svìtlé a pak tmavé kakaové tìsto. Formu s tìstem dáme do trouby, vyhøáté asi na 250 °C, a potom pøi støední teplotì peèeme zhruba 45 minut. Po upeèení vyklopíme bábovku na talíø èi prkénko. Necháme ji vychladnout. Vršek mùžeme polít èokoládovou polevou a posypat barevnou rýží. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |