�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Møížkový koláè s meruòkami |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 12.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=162 |
Meruòky necháme okapat. Smícháme tvaroh, mléko, olej, 100 g cukru a citrónovou kùru. Pøidáme mouku smíchanou s práškem do peèiva a vše uhnìteme na hladké tìsto. |
INGREDIENCE 225 g netuèného tvarohu zhruba 1 kg pùlených merunìk z konzervy 9 lžic mléka 9 lžic oleje 150 g cukru 3 lžíce mouèkového cukru kùru nastrouhanou z 1 citronu 450 g polohrubé mouky 1 1/2 sáèku prášku do peèiva 2 sáèky vanilkového cukru 250 g husté kyselé smetany 2 vejce 1 žloutek 1 lžíci solamylu 1 lžièku smetany na šlehání mouku na vál tuk a strouhanku na plech INGREDIENCE Meruòky necháme okapat. Smícháme tvaroh, mléko, olej, 100 g cukru a citrónovou kùru. Pøidáme mouku smíchanou s práškem do peèiva a vše uhnìteme na hladké tìsto. Dvì tøetiny tohoto tìsta vyválíme na pomouèeném vále na obdélník. Dáme jej na dobøe vymaštìný a strouhankou vysypaný plech. Také zbylé tìsto vyválíme na obdélník. Rádlem z nìho vyøízneme zhruba 1 cm široké pásky. Na polevu umícháme dohladka zbytek cukru, vanilkový cukr, vejce a solamyl. Smìsí potøeme tìsto a dáme na nì meruòky. Pásky tìsta položíme na meruòky do tvaru møížky a na okrajích je pevnì stiskneme. Ve smetanì rozkvedláme žloutek, møížku jím potøeme a posypeme ji mouèkovým cukrem. V pøedehøáté troubì (175 °C) peèeme koláè 30 minut, necháme vychladnout a rozkrájíme. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |