�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoèní cukroví - Ischelské dortíèky

Autor: Martin Beránek
Datum vyd�n�: 02.12.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1624

Všechny suroviny smícháme dohromady ve vláèné tìsto. Necháme pøes noc odpoèinout v chladu. Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrajujeme koleèka. Peèeme pøi 180 °C. Po vychladnutí polovinu koleèek potøeme èokoládou a dozdobíme plátkem mandle.

Další v osmidílné sérii receptù vánoèního cukroví tvoøeného v kulinárním studiu Divoká vaøeèka Michala Bartáka, budou ischelské dortíèky. Tématem ná opìt provede  Martin Beránek.

Suroviny

Cca 750 g hotového
 200 g mouky hladké 
 80 g cukru mouèka 
 160 g másla  
 80 g oøechù   
 20 g kakaa  
 1 citrón - kùra 
 Oøechový punè
 150 g oøechù
 75 g marmelády - kyselejší
 8 cl rumu
 25 g cukru mouèky
 100 g Èokoládové polevy
 60 g Mandle celé nebo pùlky nebo plátky

Postup

Všechny suroviny smícháme dohromady ve vláèné tìsto. Necháme pøes noc odpoèinout v chladu. Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrajujeme koleèka. Peèeme pøi 180 °C. Po vychladnutí polovinu koleèek potøeme èokoládou a dozdobíme plátkem mandle. Na druhou polovinu natøeme oøechový punè, který jsme smíchali z uvedených surovin. Slepíme dohromady èokoládovým koleèkem nahoru. Necháme uležet 14 dní.

 
 
 

Obrázky jsou pojaty èíselnì zleva doprava, od shora dolù

1 - Z vyváleného tìsta vypíchneme tvary dortíèku a upeèeme
2 - Pøipravené korpusy namoèíme do èokoládové polevy
3 - Ozdobíme mandlí
4 - Pøíprava punèového krému
5 - Nanesení puèového krému
6 - Skládání dortíèkù na sebe


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku