�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoèní cukroví - Corn hrudky

Autor: Martin Beránek
Datum vyd�n�: 06.12.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1626

Martin Beránek nás pro tentokrát zavádí prostøednictvím brnìnského studia Dvoká vaøeèka k dalšímu vánoènímu tématu, kterým jsou tzv. Corn hrudky. Jejich základem i charakteristikou jsou kukuøièné lupínky.

fiogf49gjkf0d

Martin Beránek nás pro tentokrát zavádí prostøednictvím brnìnského studia Dvoká vaøeèka k dalšímu vánoènímu tématu, kterým jsou tzv. Corn hrudky. Jejich základem i charakteristikou jsou kukuøièné lupínky. Zde je nutno dodržovat recepturní pomìry, aby cukroví vytvoøilo konzistenèní celek.

Corn hrudky

Suroviny

Cca 500 g hotového
 250 g cukru krupice
 80 g smetany 31 – 33 %
 130 g másla
 80 g mandle - plátky
 120 g corn flakes

 
 
 

Obrázky jsou pojaty èíselnì zleva doprava, od shora dolù

1 - Cukr rozehøejeme na karamel
2 - Smetanu zavaøíme (krátce) s máslem
3 - Pøilévání do karamele
4 - Pøisypeme Corn flakes a mandlové lupínky
5 - Za tepla vytvarujeme malé hrudky
6 - Finální výrobek

Postup
Cukr na pánvi rozpustíme v karamel, pøidáme teplou smetanu s rozpuštìným máslem. Dobøe zamícháme, poté pøidáme mírnì nadrcené corn flaksy a mandle. Hmotu vylijeme na silikon a vytvarujeme hrudky, které necháme zchladnout.

 


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku