�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vánoèní cukroví - Oøechy plnìné máslovým krémem |
Autor: Martin Beránek Datum vyd�n�: 08.12.2011 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1627 |
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme køehké tìsto, které necháme odpoèinout. Plníme do formièek, tak aby byl uprostøed dùlek na krém. Peèeme pøi 180 °C (160 °C horký vzduch). Vlažné vyklopíme a necháme vychladnout na kuchyòské møížce. |
V seriálu peèení Vánoèního cukroví z prostøedí kulináøského studia Divoká vaøeèka nás Martin Beránek dovedl již do druhé poloviny vánoèního námìtu jeho zhotovení, jenž bývá nedílnou souèástí každých Vánoc. Tato tradice je už tradièní generaèní zažehnutou pochodní umìní lidové tvoøivosti, jež mívá svùj vrchol v dobì pøípravy vánoèních svátkù. Suroviny Cca 750 g hotového 250 g máslo Obrázky jsou pojaty èíselnì zleva doprava, od shora dolù 1 - Oøechové tìsto naplníme do formièek a peèeme do zlatova |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |