�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vnon cukrov - Pomeranov koleka |
Autor: Martin Bernek Datum vyd�n�: 09.12.2011 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1628 |
Poleva: do moukovho cukru pidvme vu do poadovan konzistence. Vychladl koleka potrme polevou, kterou nechme dobe vyschnout. Nebo postkme koleka okoldou dle vlastn fantazie. |
Suroviny
Obrzky jsou pojaty seln zleva doprava, od shora dol 1 - Pesvn hladk mouky s kypm prkem Postup Zmkl mslo, cukr, sl, pomeranovou kru a vejce zpracujeme, pidme nastrouhanou okoldu, mouku smchanou s prkem do peiva a vypracujeme vln tsto, kter zabalme do folie a nechme odpoinout na 2 hodiny do chladniky. Na pomouenm vle vyvlme placku 0,5 cm vysokou a vykrajujeme koleka, hvzdice apod. Peeme pi teplot 190 C (170 C hork vzduch) do svtle hnda. Koleka nechme vychladnout na mce. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |