�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnon cukrov - Pomeranov koleka

Autor: Martin Bernek
Datum vyd�n�: 09.12.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1628

Poleva: do moukovho cukru pidvme vu do poadovan konzistence. Vychladl koleka potrme polevou, kterou nechme dobe vyschnout. Nebo postkme koleka okoldou dle vlastn fantazie.

fiogf49gjkf0d

Suroviny

Cca 450 g hotovho
 100 g hok okolda - nahrubo nastrouhan
 125 g tuk
 125 g cukr krupice
 petka soli
 1 vejce
 Nastrouhan kra z 1 pomerane
 200 g mouka hladk
 6 g prek do peiva

Poleva

 150 g cukr mouka
 3 4 PL pomeranov va
           nebo okoldov zdoben

 
 
 
 

Obrzky jsou pojaty seln zleva doprava, od shora dol

1 - Pesvn hladk mouky s kypm prkem
2 - Pidvme krystalov cukr, tuk, vejce, nastrouhanou kru z pomerane a nastrouhanou  
     okoldu
3 - Zpracovan tsto
4 - Tsto rozvlme na ca 0.5 cm a vypichujeme rzn tvary
5 - Naskldme na pec papr a vlome do trouby
5 - Zdoben okoldou
6 - Zdoben cukrskou ozdobou
7 - Finln vrobek

Postup

Zmkl mslo, cukr, sl, pomeranovou kru a vejce zpracujeme, pidme nastrouhanou okoldu, mouku smchanou s prkem do peiva a vypracujeme vln tsto, kter zabalme do folie a nechme odpoinout na 2 hodiny do chladniky. Na pomouenm vle vyvlme placku 0,5 cm vysokou a vykrajujeme koleka, hvzdice apod. Peeme pi teplot 190 C (170 C hork vzduch)  do svtle hnda. Koleka nechme vychladnout na mce.
Poleva: do moukovho cukru pidvme vu do poadovan konzistence. Vychladl koleka potrme polevou, kterou nechme dobe vyschnout.
Nebo postkme koleka okoldou dle vlastn fantazie.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku