�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Švestkové øezy |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 12.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=163 |
Do mísy nasypeme hladkou mouku a vyhloubíme v ní dùlek. Pøihøejeme mléko. Do dùlku dáme droždí, 50 g cukru i malé množství teplého mléka a umícháme si pøedtìsto. |
INGREDIENCE 375 g hladké mouky 150 ml mléka 30 g èerstvého droždí 200 g cukru 1 vejce špetku soli 100 g rozpuštìného másla nebo rostlinného tuku 1 1/4 kg švestek 150 g strouhaných mandlí 40 g èerveného rybízového želé mouku na vál tuk na plech a na prkýnko POSTUP Do mísy nasypeme hladkou mouku a vyhloubíme v ní dùlek. Pøihøejeme mléko. Do dùlku dáme droždí, 50 g cukru i malé množství teplého mléka a umícháme si pøedtìsto. Potom pøidáme vejce,sùl, zbytek mléka, 70 g rozpuštìného másla a vypracujeme na pomouèeném vále hladké tìsto. Zakryjeme je a necháme asi 30 minut kynout. Mezitím opereme, pøepùlíme a vypeckujeme švestky. Na pánvi zkaramelizujeme dozlatova zbylý cukr, vmícháme mandle a zbylé máslo. Tento mandlový krokant rozložíme na prkýnko potøené olejem, necháme vychladnout a nahrubo nasekáme. Vykynuté tìsto na vále znovu prohnìteme a vyválíme na rozmìr plechu. Pøendáme je na vymaštìný plech a zase necháme zhruba 30 minut kynout. Potom je obložíme švestkami, posypeme sekaným krokantem a v dobøe pøedehøáté troubì (200 °C) peèeme 30 až 35 minut. Zatepla rozpustíme èervené rybízové želé a švestky jím potøeme. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |