�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Švestkové øezy

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 12.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=163

Do mísy nasypeme hladkou mouku a vyhloubíme v ní dùlek. Pøihøejeme mléko. Do dùlku dáme droždí, 50 g cukru i malé množství teplého mléka a umícháme si pøedtìsto.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
375 g hladké mouky
150 ml mléka
30 g èerstvého droždí
200 g cukru
1 vejce
špetku soli
100 g rozpuštìného másla nebo rostlinného tuku
1 1/4 kg švestek
150 g strouhaných mandlí
40 g èerveného rybízového želé
mouku na vál
tuk na plech a na prkýnko

POSTUP
Do mísy nasypeme hladkou mouku a vyhloubíme v ní dùlek. Pøihøejeme mléko. Do dùlku dáme droždí, 50 g cukru i malé množství teplého mléka a umícháme si pøedtìsto. Potom pøidáme vejce,sùl, zbytek mléka, 70 g rozpuštìného másla a vypracujeme na pomouèeném vále hladké tìsto. Zakryjeme je a necháme asi 30 minut kynout. Mezitím opereme, pøepùlíme a vypeckujeme švestky. Na pánvi zkaramelizujeme dozlatova zbylý cukr, vmícháme mandle a zbylé máslo. Tento mandlový krokant rozložíme na prkýnko potøené olejem, necháme vychladnout a nahrubo nasekáme. Vykynuté tìsto na vále znovu prohnìteme a vyválíme na rozmìr plechu. Pøendáme je na vymaštìný plech a zase necháme zhruba 30 minut kynout. Potom je obložíme švestkami, posypeme sekaným krokantem a v dobøe pøedehøáté troubì (200 °C) peèeme 30 až 35 minut. Zatepla rozpustíme èervené rybízové želé a švestky jím potøeme.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku