�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Oøechová štola

Autor: Martin Braun
Datum vyd�n�: 16.12.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1632

Suroviny oøechové náplnì dùkladnì promícháme a necháme asi 10 minut absorbovat vlhkost.
Štolové tìsto odvážíme na 700 g èástíi. Z každé kusu vyválíme ètverce o rozmìru 30x30 cm.
Na vzniklé ètverce namažeme oøechovou náplò v množství 700 g/ks.

fiogf49gjkf0d

Oøechová štola  -5 ks

Tìsto

- 2000 g máslového droždí
-    600 g másla
-   100 g marcipánové hmoty
-   180 g droždí
-   500 g vody
-     15 g Caribia 
-     15 g Combani 
-     15 g Sizilia
-     15 g jemného mandlového aroma
-     15 g štolového koøení

Plnìní

- 1000 g NussGenuss   
-   500 g vody nebo mléka
-   400 g vajec
-   100 g strouhanky
-   600 g tekutého másla

Vanilinový cukr

-  500 g cukru
-    10 g Kovanil

Postup

Nejdøíve vytvoøíme štolové tìsto. Surovinovou smìs v oznaèení „Tìsto“ vložíme do spirálového hnìtaèe a zpracujeme po dobu 3+4 minuty pøi teplotì 24 - 28 °C. Necháme asi 20 minut odležet.
 
Hmotu srolujeme a vložíme do štolové formy. Vložíme do trouby, nejlépe na plech a necháme 10 minut kynout.
Poté peèeme pøi teplotì asi 210 - 200 °C po dobu asi 50 minut.
Ihned po dokonèení peèení potøeme ještì teplou štolu rozpuštìným máslem a posypeme smìsí vanilinového cukru. Po zchladnutí posype práškovým cukrem.

Potøebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o. , výhradního dovozce výrobkù firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku