�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnon lahdky

Autor: Mirka Slavkov
Datum vyd�n�: 20.12.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1635

Vnoce jsou pln symboliky, a tak na vnon mse nesm chybt vedle dalch npaditch tvar ani hvzdiky a kometky. Po dohotoven meme kometky lehounce poprit zlatm prkem a hned je tu ze z Betlma.


fiogf49gjkf0d

Kometky

Vnoce jsou pln symboliky, a tak na vnon mse nesm chybt vedle dalch npaditch tvar ani hvzdiky a kometky. Po dohotoven meme kometky lehounce poprit zlatm prkem a hned je tu ze z Betlma.

Receptura - Tsto: 250 g msla, 125 g cukru krupice, 400 g hladk mouky, 20 g citrnov kry, 3 g soli
Postup: Ve rychle zpracujeme v hladk tsto, kter vyvlme a vykrjme tvary kometek, vlome na plech a peeme pi teplot 200 C asi 6 minut.

Krm: 1 erstv vejce, 160 g cukru krupice, 20 + 5 g citrnov kry, 90 g citrnov vy, 100 g msla, 200 g fondnu
Postup: Vejce, cukr, citrnovou kru a vu teme v pe do zhoustnut a po vychladnut vlehme mslo.

Dohotoven: Kometky naplnme krmem a polijeme fondnem s nastrouhanou citrnovou krou

Keu - makadamia crunchies
Pro dal recept si zajedeme do Afriky do vn zelen Vendy, kde jsou plante makadamiovch a keu ok a kde sdl detn arodejnice, kter pomh enm mt miminka. ڞasn zem na severu Jin Afriky, pln legend a ajovch plnt neskuten barvy. Kupav sousto "krans" je delikatesou z tch nejlepch ok.

Receptura na 1000 g crunchies: 500 g okoldy na vaen, 180 g nasekanch opraench keu ok, 180 g nasekanch makadamovch oech, 125 g msla, 200 g cukru krupice, 30 g krobovho sirupu

Postup: Cukr s mslem a krobov sirup pomalu zahvme a mchme, a je cukr zcela rozputn a zane karamelizovat. Do karamelu dme oechy, dokonale promchme a vylijeme na namazan plech. Po vychladnut obrtme a polijeme rozputnou okoldou o teplot 27 C. Nechme ztuhnout a crunchies rozlmeme.


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku