�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tvarohov ezy

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 12.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=164

Mouku a kypic prek prosejeme do msy. Nadrobno nakrjme vychlazen mslo. Pidme moukov a vanilkov cukr, citrnovou kru a vejce.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Kehk tsto:
250 g hladk mouky
1/2 bal. kypicho prku
120 g msla
100 g moukovho cukru
1 bal. vanilkovho cukru
strouhan kra z 1/2 citronu
1 vejce

Npl:
2 vejce
80 g cukru
60 g msla
va a kra z 1/2 citronu
250 g tvarohu
125 g zakysan smetany
1/2 bal. vanilkovho pudinku
30 g rozinek
moukov cukr

POSTUP PPRAVY
Kehk tsto:
Mouku a kypic prek prosejeme do msy. Nadrobno nakrjme vychlazen mslo. Pidme moukov a vanilkov cukr, citrnovou kru a vejce. Rychle vypracujeme hladk tsto. Zabalme ho do flie a chladme 30 minut. Ze 2/3 tsta vyvlme na pomouenm vle plt. Peneseme ho na plech vyloen paprem na peen, nkolikrt propchneme vidlikou a pedpeeme 10 minut v troub pedeht na 180 C.
Npl: Oddlme loutky od blk. Z blk ulehme pevn snh. Pitom pidvme cukr. Ze loutk, msla, citrnov vy a kry teme krm. Pimchme tvaroh, zakysanou smetanu, pudinkov prek a rozinky. Vmchme snh. Hmotu naneseme na pedpeen plt. Ze zbvajcho kehkho tsta vyvlme na prst siln vleky a utvome z nich na koli mku. Peeme dalch 30 minut v troub pedeht na 180 C. Vychladl kol pocukrujeme a nakrjme. Kol meme obmnit, kdy do tvarohu nadrobno nakrjme erstv seznn ovoce.

Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku