�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tvarohové řezy

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 12.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=164

Mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy. Nadrobno nakrájíme vychlazené máslo. Přidáme moučkový a vanilkový cukr, citrónovou kůru a vejce.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Křehké těsto:
250 g hladké mouky
1/2 bal. kypřicího prášku
120 g másla
100 g moučkového cukru
1 bal. vanilkového cukru
strouhaná kůra z 1/2 citronu
1 vejce

Náplň:
2 vejce
80 g cukru
60 g másla
šťáva a kůra z 1/2 citronu
250 g tvarohu
125 g zakysané smetany
1/2 bal. vanilkového pudinku
30 g rozinek
moučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY
Křehké těsto:
Mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy. Nadrobno nakrájíme vychlazené máslo. Přidáme moučkový a vanilkový cukr, citrónovou kůru a vejce. Rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a chladíme 30 minut. Ze 2/3 těsta vyválíme na pomoučeném vále plát. Přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení, několikrát propíchneme vidličkou a předpečeme 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Náplň: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Přitom přidáváme cukr. Ze žloutků, másla, citrónové šťávy a kůry třeme krém. Přimícháme tvaroh, zakysanou smetanu, pudinkový prášek a rozinky. Vmícháme sníh. Hmotu naneseme na předpečený plát. Ze zbývajícího křehkého těsta vyválíme na prst silné válečky a utvoříme z nich na koláči mřížku. Pečeme dalších 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlý koláč pocukrujeme a nakrájíme. Koláč můžeme obměnit, když do tvarohu nadrobno nakrájíme čerstvé sezónní ovoce.

Vytisknuto dne 07.04.2025 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku