�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Tvarohov ezy |
Autor: Libue Baantov Datum vyd�n�: 12.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=164 |
Mouku a kypic prek prosejeme do msy. Nadrobno nakrjme vychlazen mslo. Pidme moukov a vanilkov cukr, citrnovou kru a vejce. |
INGREDIENCE Kehk tsto: 250 g hladk mouky 1/2 bal. kypicho prku 120 g msla 100 g moukovho cukru 1 bal. vanilkovho cukru strouhan kra z 1/2 citronu 1 vejce Npl: 2 vejce 80 g cukru 60 g msla va a kra z 1/2 citronu 250 g tvarohu 125 g zakysan smetany 1/2 bal. vanilkovho pudinku 30 g rozinek moukov cukr POSTUP PPRAVY Kehk tsto: Mouku a kypic prek prosejeme do msy. Nadrobno nakrjme vychlazen mslo. Pidme moukov a vanilkov cukr, citrnovou kru a vejce. Rychle vypracujeme hladk tsto. Zabalme ho do flie a chladme 30 minut. Ze 2/3 tsta vyvlme na pomouenm vle plt. Peneseme ho na plech vyloen paprem na peen, nkolikrt propchneme vidlikou a pedpeeme 10 minut v troub pedeht na 180 C. Npl: Oddlme loutky od blk. Z blk ulehme pevn snh. Pitom pidvme cukr. Ze loutk, msla, citrnov vy a kry teme krm. Pimchme tvaroh, zakysanou smetanu, pudinkov prek a rozinky. Vmchme snh. Hmotu naneseme na pedpeen plt. Ze zbvajcho kehkho tsta vyvlme na prst siln vleky a utvome z nich na koli mku. Peeme dalch 30 minut v troub pedeht na 180 C. Vychladl kol pocukrujeme a nakrjme. Kol meme obmnit, kdy do tvarohu nadrobno nakrjme erstv seznn ovoce. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |