�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Tvarohové řezy |
Autor: Libuše Bažantová Datum vydďż˝nďż˝: 12.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=164 |
Mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy. Nadrobno nakrájíme vychlazené máslo. Přidáme moučkový a vanilkový cukr, citrónovou kůru a vejce. |
INGREDIENCE Křehké těsto: 250 g hladké mouky 1/2 bal. kypřicího prášku 120 g másla 100 g moučkového cukru 1 bal. vanilkového cukru strouhaná kůra z 1/2 citronu 1 vejce Náplň: 2 vejce 80 g cukru 60 g másla šťáva a kůra z 1/2 citronu 250 g tvarohu 125 g zakysané smetany 1/2 bal. vanilkového pudinku 30 g rozinek moučkový cukr POSTUP PŘÍPRAVY Křehké těsto: Mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy. Nadrobno nakrájíme vychlazené máslo. Přidáme moučkový a vanilkový cukr, citrónovou kůru a vejce. Rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a chladíme 30 minut. Ze 2/3 těsta vyválíme na pomoučeném vále plát. Přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení, několikrát propíchneme vidličkou a předpečeme 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Náplň: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Přitom přidáváme cukr. Ze žloutků, másla, citrónové šťávy a kůry třeme krém. Přimícháme tvaroh, zakysanou smetanu, pudinkový prášek a rozinky. Vmícháme sníh. Hmotu naneseme na předpečený plát. Ze zbývajícího křehkého těsta vyválíme na prst silné válečky a utvoříme z nich na koláči mřížku. Pečeme dalších 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlý koláč pocukrujeme a nakrájíme. Koláč můžeme obměnit, když do tvarohu nadrobno nakrájíme čerstvé sezónní ovoce. |
Vytisknuto dne 07.04.2025 ze serveru |