�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pivní štrùdl

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 12.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=166

Do 300 gramù hladké mouky nastrouháme na hrubém okurkové struhadle polovinu kostky ztuženého pokrmového tuku a pøidáme 16 polévkových lžic piva.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
jablka
300 g hladké mouky
1/2 kostky ztuženého tuku
16 lžic piva
6 lžic cukru
skoøice
oøíšky
hrozinky

POSTUP PØÍPRAVY
Do 300 gramù hladké mouky nastrouháme na hrubém okurkové struhadle polovinu kostky ztuženého pokrmového tuku a pøidáme 16 polévkových lžic piva. Tìsto zpracujeme zezaèátku pøíborovým nožem, pozdìji rukama až do hladka na vále. Uložíme jej asi na 20 minut pod hodnì nahøátý kastrùlek. Tìsto pod kastrùlkem zvláèní a spojí se, takže proces nahøátí je velmi dùležitý. Hotové tìsto rozdìlíme na polovinu a z každé èásti rozválíme co nejvìtší a nejtenèí oválnou placku, poklademe na ni najemno nakrájená jablka, posypeme sekanými oøíšky, hrozinkami, cukrem a skoøicí. S pomocí utìrky zavineme, položíme na plech a potøeme rozpuštìným máslem. Peèeme ve vyhøáté troubì do doby, než tìsto zaène rùžovìt.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku