�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Pivní štrùdl |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 12.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=166 |
Do 300 gramù hladké mouky nastrouháme na hrubém okurkové struhadle polovinu kostky ztuženého pokrmového tuku a pøidáme 16 polévkových lžic piva. |
INGREDIENCE jablka 300 g hladké mouky 1/2 kostky ztuženého tuku 16 lžic piva 6 lžic cukru skoøice oøíšky hrozinky POSTUP PØÍPRAVY Do 300 gramù hladké mouky nastrouháme na hrubém okurkové struhadle polovinu kostky ztuženého pokrmového tuku a pøidáme 16 polévkových lžic piva. Tìsto zpracujeme zezaèátku pøíborovým nožem, pozdìji rukama až do hladka na vále. Uložíme jej asi na 20 minut pod hodnì nahøátý kastrùlek. Tìsto pod kastrùlkem zvláèní a spojí se, takže proces nahøátí je velmi dùležitý. Hotové tìsto rozdìlíme na polovinu a z každé èásti rozválíme co nejvìtší a nejtenèí oválnou placku, poklademe na ni najemno nakrájená jablka, posypeme sekanými oøíšky, hrozinkami, cukrem a skoøicí. S pomocí utìrky zavineme, položíme na plech a potøeme rozpuštìným máslem. Peèeme ve vyhøáté troubì do doby, než tìsto zaène rùžovìt. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |