�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


e by medovnk takto?

Autor: Dana
Datum vyd�n�: 09.03.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1668

Vera jsem dlala zkuebn medovnk (mm ho dlat jako svatebn dort) a nala jsem tento recept na Cukr .cz a podle nj jsem to udlala stmito obmnami. Povedl se dokonale, chu, barva a vn je autentick jako u originlu.

fiogf49gjkf0d

Vera jsem dlala zkuebn medovnk (mm ho dlat jako svatebn dort) a nala jsem tento recept na Cukr. cz a podle nj jsem to udlala s tmito obmnami. Povedl se dokonale, chu, barva a vn je autentick jako u originlu. Uhodil m do oka nzev v originlu ryik rusky se ito ekne рож a slovensky na pytlku s moukou je dokonce npis i v slovetin - ran mka a tak jsem to vyzkouela a vsledek m ohromil!
Jako npl jsem udlala krm z moun kae s mslem, mlo sladk, protoe vn i chu karamelu je v plackch.

Je to tento recept :
Je to starobyl recept ruskch en. Medovnk se v originle jmenuje ryzik mon ryik na vslovnosti nejsem si jist. Je to peklad z ruskho rodinnho originlu, take je trochu kostrbat.

Tsto:

100g msla,
2 velk lce medu,
250 g cukru,
1 mal lika octa,
1velk lce sody,
2 vejce,
700g hladk mouky, zmna a hlavn ta mouka je itn

Sodu a ocet smchme. Do hrnce dme mslo, med, cukr a vymchme, pak pidme ocet se sodou a vymchme znovu. Sms dme na ohe za stlho mchn pidme 2 vejce, a mchme, a se na povrchu objev pna a ta sms se pemn do hnd barvy, pak to hned odstavte. Po stenm vychladnut pidme 700 g hladk mouky. Tsto pak pikryjeme a nechme hodinu odstt na teplm mst. Po hodin z nj vytvome 7-8 kuliek. Kadou kuliku vyvlme, na slabou placku a dme ji pci.


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku