�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vet sladkost |
Autor: Tom Sedlek Datum vyd�n�: 10.04.2012 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1680 |
okoldu pi rozpoutn zahvejte pomalu a pozor na peht tmav by nemla peshnout 49 C, mln a bl 43 C. Peht pokod chu a poru fyzikln vlastnosti jednotlivch ingredienc okoldy. |
okoldov chipsy i kdy u jsem vidl brambrky z okoldy, toto se vztahuje na mal kousky okoldy ve tvaru kapek, dky vrobnmu procesu. V naich krajch nejsou moc rozen, nicmn pouit najdou pedevm v cookies, ale zrove nahrazuj jakoukoliv okoldu v receptu, kde ji muste krjet na mal kousky. Vyrbj se prakticky ve vechny druhy, od blch po hok. Smores. Tento pamlsek u vbec nen znm, alespo na tto stran Atlantickho ocenu. Smores je zkrcen v anglitin some more, peloeno jako njak dal. Traduje se, e jakmile ochutnte prvn, chcete njak dal - odtud nzev. Smores jsou dva grahamov krekry, na jeden polote kousek okoldy, nad ohnm na pejli opeete marshmallow, polote na okoldu, a nahoru druh graham. Opeench marshmallows to kdy snte vechny krekry a okoldu. Marshmallows jsou pnov bonbny, nzev pochz sloenm dvou anglickch slov. Mallow je slz, rostlina (Athaea officinalis), rostouc divoce v mokinch marsh. Prvn marshmallows, vyrbn skuten ze vy tto rostliny se datuj do starovkho Egypta, vce ne 2000 let ped nam letopotem. Egypan tuto pochoutku vyrbli smchnm mzy s medem a oky, a urit to nebylo ani podobn dnenmu vrobku.
okolda zkladn dlen okoldy zn Bl okolda - Nen to vlastn okolda, protoe neobsahuje kakaov prek, ale je to pouze kakaov mslo, cukr, pchut a mlko. Postrd hloubku chuti oproti ostatnm okoldm, oblbena je tak pro svou barvu, kontrastujc s hndou pi pouit obou druh na desertu. Chcete otevt vlastn okoldovny? Tady je recept na okoldu, |
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |