�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Italsk tiramisu

Autor: Petr ma
Datum vyd�n�: 24.04.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1685

Mascarpone prolehejte se zbytkem cukru, pidejte zrnka z vanilkovho lusku (mete nahradit vanilkovm cukrem) a postupn pidvejte sherry, nebo njak likr. Krm mus bt voav a leskl. Nakonec pimchejte pomeranovou vu

4 porce

15 dlouhch cukrskch pikot
Asi 3dcl siln ern kvy (v nouzi lze pout kvu rozpustnou)
4 lce cukru
0,5kg mascarpone
2 vanilkov lusky
1,5dcl sladkho vna-sherry (mandlovho likru)
1 pomeran
100g kvalitn hok okoldy ( s obsahem 70% kakaa)


 


Vborn a tradin italsk desert. Tiramisu lze peloit jako Zvedni m to znamen, e by i samotn desert ml bt nadchan a chuov pln.

Pipravte si stedn hlubokou msu o prmru asi 30cm (nejlpe hranatou), naskldejte do n  pikoty tsn vedle sebe
Uvate kvalitn silnou kvu, oslate 2 lcemi cukru. Pikoty pelijte a pozorujte jak se kva nasv do pikot. Trochu kvy si nechte na dal vrstvu
Ochucenm krmem mascarpone potete pikoty, vytvote dal vrstvu z mench pikot a krmu
Navrch nastrouhejte okoldu a doplte strouhanou pomeranovou krou. Nechte v lednici zatuhnout


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku