fiogf49gjkf0d
Limetkov a malinov pivo nebo okolda jako psada slanch pokrm. To je mal ukzka toho, co nabdne mlsnm jazkm leton ronk Apetit Festivalu. Chybt nebude ani kuchask show osobnosti eskch obrazovek Zdeka Pohlreicha
Mediln znm kucha majc zkuenosti z hotel Alcron a Marriott Zdenk Pohlreich na Apetit Festival pijede i letos. Vait bude pmo ped zraky divk a podle jeho slov se na plzesk publikum moc t. Doufm, e publikum bude stejn skvl jako vloni, bude to pjemn zbava, k Zdenk Pohlreich. Na festivalu budou restaurace nabzet pokrmy esk i mezinrodn kuchyn. Jak se znm kucha dv na esk stravovac nvky? Stravovn se mon mn, ale podle m moc pomalu a u malho mnostv lid. Vidm to na nkolik dalch generac, mysl si Pohlreich. A na em si on sm rd pochutn? Mm rd francouzskou a italskou kuchyni, tak panlsk je skvl. Miluju ryby, seafood, pastu a zeleninu, uzavr Pohlreich.
Krom gastronomickch zitk tepl kuchyn se bude na festivalu prezentovat tak 20 pivovar, kter dovezou jak tradin druhy piva, tak tak pivn novinky. Nabzet budeme novinku uvedenou na trh koncem loskho roku Polotmav erk. Nvtvnci tak budou mt monost ochutnat pivo Escape ochucen zzvorem, malinou a limetkou. Tradin pak dovezeme nae 11stupov kvasnicov pivo, k produkn pivovaru Holba Ivana Zkov. Pivovar U Stoes bude nabzet Stoeskou 11 svtl lek a polotmav 12stupov lek epi. V nabdce budou i ochucen specily jako penin limetka a malina a tak nae Malinovka - Stoesk limonda, popisuje nabdku pivovaru U Stoes sldek Jaroslav epi.
irokou nabdku pivnch znaek, kter se od sebe odliuj pestrou klou chut, pin spolenost Pivovary Lobkowicz, jej produkty budou moci nvtvnci festivalu tak ochutnat. Vedle svtlch vepnch piv a lek lze nalzt v na nabdce i irokou adu specil od polotmavch pes vcestupov piva a po tmav leky a nealkoholick piva. Pro leton zastoupen na Apetit Festivalu se budou Pivovary Lobkowicz prezentovat produkty znaky Lobkowicz premium, produkty Pivovaru Jeek, Pivovaru Rycht, Pivovaru ern Hora, k zstupce Pivovar Lobkowicz Jan Fbry.
e okolda nemus bt jen sladk a ve form lan nebo pralinek, to chce nvtvnkm Apetit Festivalu dokzat Lucie Glaister, majitelka Glaisters Chocolates. Vedle okoldovch lan, jejich vrob se vnuji celoron, jsem zaala experimentovat se 100% kakaem spolen s praenmi kakaovmi boby jako ingredienc ve slanch pokrmech. Jako rzn druhy kvy i kakao m sv odrdy a po upraen lze rozeznat rzn chuov profily. Do slanch pokrm se pouv, podobn jako sl nebo pep, zle na osobn preferenci, kolik se pouije, kadopdn doke pjemn podtrhnout a zvraznit chu pokrmu, vysvtluje Lucie Glaister. Nvtvnkm bude nabzet panlsk Gazpacho, polvku kde 100% kakao pozved chu erven papriky. Polvka se servruje zastudena a v horkm poas je velmi osvujc. Zdob j cel kakaov bob od Claudia Coralla - rarita ve svt kakaa, pokrauje majitelka okoldovny. Hlavnm chodem bude kachn konfit s praenmi kakaovmi boby, koriandrem a vinmi na oteven tortille.
Milovnci kvy si pijdou na sv v kavrn Andl caf & station, kter zastupuje jako jedin kavrna v Plzni italskou prarnu Vescovi. Na Apetit festivalu budeme nabzet dva druhy kvy. Sms Tipo bar (80% arabica a 20% robusta) a fairtrade kvu Ethiopia Sidamo (100% arabica). Krom vynikajc kvy budeme pipravovat vbr z klasickho kavrenskho sortimentu. Andl station je cukrrna s pekrnou, take budeme mt pipraven vbr z tch nejlepch dezert a sladkost, kter vyrbme. Jedn se vdy o produkty z kvalitnch a neizench surovin a ingredienc, vysvtluje Petr Oulk z kavrny Andl caf & station. Za vechny dezerty lze uvst nap. okoldov top dezert, Andlsk hn, Sicilsk tvarohov, Cheesecake i Tiramisu.
Soust programu Apetit Festivalu bude tak finlov okolo soute uren stednm kolm na zem naeho regionu, kter se bude konat 19. kvtna a je nazvan Vame s regionln potravinou Plzeskho kraje. Sout se kon pod ztitou hejtmana Plzeskho kraje Milana Chovance a pod patronac Asociace kucha a cukr R, poboky umava. Finalist si v 10 hod. piprav sv prezentace, porotci, mezi ktermi zasedne i Zdenk Pohlreich, pak ve 14 hod. vyhls vsledky soute.