fiogf49gjkf0d
Vùnì štrùdlù z celého Kladenska se nesla Horním Bezdìkovem
V sobotu 4. srpna 2012 naveèer se konal v areálu Adventure Golf Horní Bezdìkov a Tyrolská hospùdka již 2. roèník Štrùdlování. I v letošním roce se konal v den oblíbeného letního grilování. Tyrolskou hospùdku provonìlo dvaadvacet štrùdlù. Sedm soutìžících se úèastnilo kategorie jableèných štrùdlù a ètyøi úèastníci pøinesli slané štrùdly. Akce se také s radostí zúèastnili právì pøítomní hráèi Adventure Golfu a další návštìvníci v roli "ochutnávaèù", neb jeden ze soutìžních štrùdlù byl urèen pro porotu, druhý pro ochutnávku veøejnosti.
Jitka Vlèková, majitelka areálu AGHB. ocenila nejenom nárùst zájmu o tuto gastronomickou akci, ale i soutìživost úèastníkù, každý se tìšil na hodnocení právì jeho výrobku. Daniel Vlèek, šéfkuchaø bezdìkovské Tyrolské hospùdky spolu s Jiøím Havlem, œéfkuchaøem známé pražské restaurace Cortéz vyzdvihli zejména kvalitu soutìžních prací, šíøi druhù spolu s odvahou jejich tvùrcù podrobit ještì teplé, domácí, èerstvì napeèené štrùdly odbornému hodonocení...
Úèastníci se tìšili nejenom na výsledná hodnocení, ale i na ochutnávání ostatních štrùdlù. Jejich spokojenost, až na smutného Luboše Hrocha s nepopulární bramborovou medailí, se projevila vìtami typu: "dìkujeme, za rok se zúèastníme opìt".
Celé gastronomické dìní bylo prosyceno charakteristickou vùní peèeného štrùdlu, který se v naší zemi tìší znaèné popularity a je domácím oblíbeným výrobkem po již dlouhé generace pro dny všední i sváteèní.
Kategorie O nejlepší jableèný štrùdl skonèila takto:
1. místo: Barbora Bosniaková - jableèný štrùdl s mákem a borùvkami
2. místo: Vìra Záleská - Pozdeò u Slaného - klasický poctivý jableèný štrùdl
3. místo: Jana Polová - Praha - klasický velmi chutný jableèný štrùdl
Kategorie O nejlepší slaný štrùdl skonèila takto:
1. místo: Iva Micková - Rakovník - slaný štrùdl s oøíšky
2. místo: Lenka Muschová - výborný slaný štrùdl s lososem a špenátem
3. místo: František Kratochvíl, Kladno - výborný slaný štrùdl se slaninou a špenátem