�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Kopekov nebo toen - souboj ledovch titn |
Autor: CESK, a.s. Datum vyd�n�: 22.08.2012 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1730 |
Vhodou dra kopekov zmrzliny je ovem monost vyrobit tm jakoukoliv pchu a to vetn druh s kousky okoldy, ovoce nebo oech, co je u toen zmrzliny nemon. |
Kopekov nebo toen - souboj ledovch titn Vce pchut nebo vt porce? Vhodou dra kopekov zmrzliny je ovem monost vyrobit tm jakoukoliv pchu a to vetn druh s kousky okoldy, ovoce nebo oech, co je u toen zmrzliny nemon. Na trhu se dnes dokonce objevuj i kuriozity jako je zmrzlina vinn, kaktusov nebo esnekov a tukov. O netradinch pchutch zmrzliny, jsme psali v jinm lnku, pokud vs tato tmatika zajm, lnek najdete zde. Vte co jte? Kopekov zmrzlina se nejprve mus uvait a to ideln z erstv smetany a ovoce. Vtina tuzemskch zmrzlin se ale bohuel va z mlka, vody, cukru a rostlinnch tuk, aby byl zisk co nejvy a cena za kopeek relativn nzk. Ob vznikl hmoty mus nsledn projt pasterizac a homogenizac a pot se ji jen mchaj, chlad a nakonec zmraz. Modern stroje na kopekovou zmrzlinu zvldnou cel proces ppravy, navc umouj krom kopekov zmrzliny tak vrobu sorbett. Vc ne jen zmrzlina - mraen jogurt Zle tedy jen na vs, emu se rozhodnete dt pednost. Nikdy ale nezapomnejte, e jedin kvalitn technika a erstv suroviny z vs udlaj oblbenho a prosperujcho cukre. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |