�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Citronov suenky

Autor: Mirka Slavkov
Datum vyd�n�: 13.09.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1738

Tyto suenky se narodily pro milovnky citrnov chuti, mon lpe eeno citrusov chuti, protoe namsto citrnu meme pout tak pomeran nebo limetku. Jsou sv a osvujc.


fiogf49gjkf0d

Jak se tak lovk toul po svt, piveze si nejen plno novch receptur, ale i hodn inspirace k vymlen tch nejlepch lahdek, kter oiv chuov variace na svtenm stole. Nabzme vm nkolik recept, ktermi potte jak svoji rodinu, tak vrn i nov zkaznky, kte nemaj rdi stereotyp. V prbhu roku najdete na tomto portlu receptury na plnn a nepeen peivo, ajov peivo suenkovho typu a  takt i malou inspiraci na vrobu okoldovch pralinek.
S pchodem pt zimy budeme pamatovat i na vnon peivo.
Velmi zle na volb surovin, kter mohou pinst vysokou kvalitu vrobk a podtrhnout vynikajc chuov vlastnosti ajovho peiva.
Ne se pustte do peen, dovolte nm malou pipomnku - neopomjejte vdy pidat petku soli, kter udruje ajov peivo vln a rozplvav.

 

CITRNOV SUENKY - receptura na 1600 g ajovho peiva

Tyto suenky se narodily pro milovnky citrnov chuti, mon lpe eeno citrusov chuti, protoe namsto citrnu meme pout tak pomeran nebo limetku. Jsou sv a osvujc.

Receptura: 500g hladk mouky, 340 g okoldov polevy mec bl, 250 g cukru krupice,100 g erstvch vajec, 6 g jedl sody, kra strouhan, va z jednoho citrnu, 150 g msla, 180 g pekanovch oech sekanch, 2 g soli, 150 g okoldov polevy bl na ozdobu.

Postup: Smchme hladkou mouku, cukr, jedlou sodu, citrnovou kru. Vylehme mslo s povolenou okoldou, pidme vejce, citrnovou vu a spojme se suchou sms. Do vypracovanho tsta pidme nasekan pekanov oechy. Skem s hladkou trubikou stkme na pomazan a moukou posypan plech kuliky, kter peeme pi teplot 160 C asi 15 minut. Po vychladnut pestkme rozputnou blou okoldovou polevou.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku