�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Mounk Tarte Tatin |
Autor: Mike Datum vyd�n�: 20.09.2012 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1741 |
Tarte Tatin, nzev pokrmu u ns tm neznmho, ale jednoduch pprava z jet jednoduch , a hlavn dostupnch surovin, ktermi jsou prost jablka. Pi pprav tarte tainu vybrme ta nejvce nakysl, kter zvyuj pokrmu ojedinnl apetit. |
Tarte Tatin, nzev mounku u ns tm neznmho, ale vyvenost neznalosti je jeho jednoduch pprava z jet jednoduch a hlavn dostupnch surovin, ktermi jsou prost jablka. Pi pprav tarte tainu vybrme ta nejvce nakysl, kter zvyuj pokrmu ojedinnl apetit. Suroviny 1 balek lstkovho tsta
Postup Jablka nakrjme na pltky siln asi ¾ cm, pokapeme citrnem a dme stranou. Cukr s 1 lc vody dme do pnve se silnm dnem, dme na ohe zkaramelizovat. Zkaramelizovan cukr sundme z ohn, a pimchme mslo a smetanu. Cukr se bude vait a bude vypadat jako by chtl utci z pnve. V tomto okamiku meme cukr opatrn mchat vaekou. Cukr nalijeme do kulat Tastin tarte formy. Pro lep efekt poslze na cukr v pnvi dme spirlovit pltky jablek okoennch skoic. Povrch jablek pokryjeme lstkovm tstem tak aby jablka byla vechna dobe zakryt a pi 176.6C peeme a do zhndnut tsta. |
Vytisknuto dne 27.12.2024 ze serveru |