�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jádrové kornoutky

Autor: Johny
Datum vyd�n�: 30.09.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1745

upeèené tvary ještì horké!!! stáèíme pøes døevìné tvoøítko (pokud nebudou stáèené placièky dost horké, zaènou se lámat) do tvaru kornoutkù a necháme vychladnout, poté teprve mùžeme jednotlivé kornoutky pøípradnì zasunout do sebe

fiogf49gjkf0d

 
Receptura:

0,060 kg mouka hladká, 0,140 kg bílky, 0,180 kg cukr krupice, 0,060 kg podzemnice (buráky - pražené), 0,060 kg oøechy

- nejrve si umeleme na jemno buráky i oøechy a smícháme s mokou - prosejeme (umeleme na struhadle, poté smícháme s moukou a promeleme na melanžéru*, prosejeme)
- zde je dùležité, aby oøechy byly opravdu umleté na jemno, protože hmotu budeme roztírat pøes šablonu a vìtší kusy oøechù, by nám pøi roztírání vadily

- bílky si v èistém kotlíku vyšleháme s cukrem do pevného, ale ne pøešlehaného snìhu

- do pevného snìhu opatrnì a velmi lehce vmícháme smìs oøechù a mouky

- hmotu roztíráme pøes šablonu (tvar oválkù - elipsy) na olejem pomazané a moukou vysypané plechy

- upeèené tvary ještì horké!!! stáèíme pøes døevìné tvoøítko (pokud nebudou stáèené placièky dost horké, zaènou se lámat) do tvaru kornoutkù a necháme vychladnout, poté teprve mùžeme jednotlivé kornoutky pøípradnì zasunout do sebe

- plníme rùznými náplnìmi - z tìch klasických - máslovým kávovým krémem nebo ovocným bílkovým krémem


* melanžér -
- stroj s otáèejícími se válci, používaný v cukráøských provozech na mletí a zjemòování


Vytisknuto dne 27.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku