�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jádrové kornoutky |
Autor: Johny Datum vyd�n�: 30.09.2012 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1745 |
upeèené tvary ještì horké!!! stáèíme pøes døevìné tvoøítko (pokud nebudou stáèené placièky dost horké, zaènou se lámat) do tvaru kornoutkù a necháme vychladnout, poté teprve mùžeme jednotlivé kornoutky pøípradnì zasunout do sebe |
Receptura: 0,060 kg mouka hladká, 0,140 kg bílky, 0,180 kg cukr krupice, 0,060 kg podzemnice (buráky - pražené), 0,060 kg oøechy - nejrve si umeleme na jemno buráky i oøechy a smícháme s mokou - prosejeme (umeleme na struhadle, poté smícháme s moukou a promeleme na melanžéru*, prosejeme) - zde je dùležité, aby oøechy byly opravdu umleté na jemno, protože hmotu budeme roztírat pøes šablonu a vìtší kusy oøechù, by nám pøi roztírání vadily - bílky si v èistém kotlíku vyšleháme s cukrem do pevného, ale ne pøešlehaného snìhu - do pevného snìhu opatrnì a velmi lehce vmícháme smìs oøechù a mouky - hmotu roztíráme pøes šablonu (tvar oválkù - elipsy) na olejem pomazané a moukou vysypané plechy - upeèené tvary ještì horké!!! stáèíme pøes døevìné tvoøítko (pokud nebudou stáèené placièky dost horké, zaènou se lámat) do tvaru kornoutkù a necháme vychladnout, poté teprve mùžeme jednotlivé kornoutky pøípradnì zasunout do sebe - plníme rùznými náplnìmi - z tìch klasických - máslovým kávovým krémem nebo ovocným bílkovým krémem * melanžér - - stroj s otáèejícími se válci, používaný v cukráøských provozech na mletí a zjemòování |
Vytisknuto dne 27.12.2024 ze serveru |