�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Francouzsk ajov peivo |
Autor: red. Datum vyd�n�: 03.10.2012 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1746 |
Kad hmota z tchto recept se nleit s blky rozed a na stroji jemn ute. Hmota nesm bt pli dk, lpe je, kdy je hust. Kdy ji mme sprvn utenou a rozmchanou, stkme na mastn, moukou posypan plechy rzn vzorky. |
I. II. III. RampouchyRampouchy se vystkaj na papr pomoc hvzdikov trubiky do tvaru men, dlouh iky. Po zaschnut je v peci oehneme a slepujeme hned za tepla vdy k sob dohromady. Po vychladnut je na silnjm konci omome trochu v okold a celou omoenou stranu obalme do krystalovho cukru nebo do jemn rozsekanch zelench mandl (pistci). aludyPostupuje se tm zpsobem, e nejprve vystkme na papr pomoc hladk trubiky alud, na kter pak na zadn stranu vystkme hvzdikovou trubikou aludovou misku. Pekou se pak jako pedel rampouchy. Po upeen se natraj rozputnou arabskou gumou. Mohou se k sob t slepovat nebo se nechaj jako plky. ikyiky se dlaj opt obdobnm zpsobem jako rampouchy, pouze s tm rozdlem, e jsou o nco silnj a krat. Zadn konec se opt m v okold a obaluje se bu v zelench mandlch nebo v okoldov ri. Pask hvzdyNa pask hvzdy do ajovho peiva upeeme si pedem z vaflovho tsta spodeky. Na tyto pak nastkme pomoc mal hvzdikov trubiky z paskho krmu hvzdice, kter pak moukovm cukrem zasypeme a do stedu zapchneme ervenou teni z hustho cukru. HbekyHbeky stkme na papr kad zvl. Spodeky stkme piat a hlaviky kulat. Prvn se peou na plechu a druh na prkn. Po upeen je slepujeme rozednou marcipnovou hmotou. Hlaviky mme v okold. MochomrkyTmt zpsobem jako hbeky, dlme z mandlov hmoty "Petit foure" mochomrky, avak s tm rozdlem, e u nkterch druh mochomrek stkme hlaviky do piky a pak po upeen mme hlaviky v ervenm fondantu a bl teky vystkme z glazury. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |