�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Cukráøská olympionièka - Karolína Kocincová

Autor: Zdenaka Haraslímová
Datum vyd�n�: 05.10.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1747

Erfurtské olympiády se zúèastní i èeský regionální tým Bidvest, jehož souèástí je cukráøka Karolína Kocincová, o jejíž olympijské roli se s námi podìlil management hotelu Kempinski Hybernská Prague.

Svìtová gastronomická scéna dosáhla v tyto dny svého absolutního vrcholu zažehnutím plamene v nìmeckém Erfurtu na znamení zahájení 23. roèníku kulinární olympiády. Týmy ze všech kontinentù na posvátné olympijské pùdì pøedvedou vrcholové kuchaøské a cukráøské umìní, jehož prostøednictvím budou moci diváci spatøit vrchol kulinárních disciplín i vývoj v posunu technologického a tvùrèího umu nejlepších interpretù gastronomického odvìtví svìta. Erfurtské olympiády, poøádané tradiènì na nìmecké pùdì, se zúèastní i èeský regionální tým Bidvest, jehož souèástí je vrchní cukráøka hotelu Kempinski Hybernská Prague Karolína Kocincová, o jejíž olympijské roli se s námi podìlil hotelový management. 

Vedení hotelu Kempinski Hybernská Prague rozhodlo, že jeho oceòovaná vrchní cukráøka, Karolína Kocincová, byla zvolena jedním z pìti èlenù èeského reprezentaèního týmu, který se zúèastní IKA – Kuchaøské olympiády 2012 v nìmeckém Erfurtu.
Èeský zkušený tým Bidvest Gastro (døíve „Nowaco”) se skládá ze ètyø kuchaøù a jedné cukráøky, jíž je právì Karolína Kocincová, která bude tým reprezentovat v kategorii „Patisserie”.
Sleèna Kocincová bude mít na starost tvorbu pìti druhù dezertù. Podrobný popis vìtšiny z nich je pøísnì utajen až do doby konání soutìže, ale již nyní je však známo, že jedním z
úkolù bude vytvoøit 70 cm vysokou sochu z karamelu. Socha musí být minimálnì 60 cm vysoká a bude obsahovat rùzné druhy karamelu (foukaný, modelovaný, tažený a odlévaný karamel).

 

 Tématem pro tvorbu sochy budou „pøírodní motivy v odstínech modré barvy”.
Olympiáda IKA se koná jednou za ètyøi roky, a to již od svého založení v roce 1900, kdy nìmecký šéfkuchaø Carl Matthäus Banzer zaèal poøádat soutìž, která se proslavila jako „Mekka kuchaøù a cukráøù po celém svìtì”. V letošním roce pøivítá tato uznávaná soutìž talentované kuchaøe a cukráøe vèetnì tvùrcù tzv. zvláštních výrobkù, ze 45 zemí svìta.
Peter Knoll, generální øeditel hotelu Kempinski Hybernská Prague, prohlásil, že je velmi hrdý na to, že Èeskou republiku bude reprezentovat ¨prostøednictvím regionálního týmu Bidvest, i cukráøka tohoto pražského hotelu.

Foto: archiv hotelu Kempinski Hybernská Prague


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku