�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Slavnostní dort na poèest vzniku ÈSR

Autor: AKC ÈR
Datum vyd�n�: 29.10.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1754

V nedìli 28. øíjna pøijeli do prostor Španìlského sálu na Hradì i zástupci Asociace kuchaøù a cukráøù Èeské republiky, kteøí již tradiènì pøipravili slavnostní dort k výroèí vzniku samostatného státu, státnímu svátku Èeské republiky.

V nedìli 28. øíjna pøijeli do prostor Španìlského sálu na Hradì i zástupci Asociace kuchaøù a cukráøù Èeské republiky, kteøí již tradiènì pøipravili slavnostní dort k výroèí vzniku samostatného státu, státnímu svátku Èeské republiky.
Na úvod spoleèenského setkání s významnými hosty v reprezentaèních prostorách pøedala prezidentskému páru šestipatrového obra spolu s autorským týmem Zuzana Albrechtová, manažerka AKC ÈR jménem Kontinentálního øeditele WACS pro Støední Evropu a prezidenta AKC ÈR Miroslava Kubece.
 
Tým pìti šéfcukráøù (Tomás Krofta, Vladimír Krofta, František Buchal, Jarmila Buchalová a Zuzana Rùžièková) pod vedením šéfkuchaøe Jiøího Krále pøipravoval tento témìø devadesát kilogramù vážící “zákusek” v prostorách restaurace Aureole group 3 dny a spotøeboval  mimo jiné 70 vajec, 30 kg marzipánu, 12 kg cukru a 10 kg ovoce, dort zdobilo 120 ks státních symbolù a 321 lipových vìtvièek a lístkù.

Dìkujeme za podporu Karlu Hájkovi, spoleènosti Fiala-Praha s.r.o. a Almeco,
spoleènosti Aureole group a Dekoraèní ozdoby z cukru s.r.o., IHI Towers s.r.o. - Corinthia Hotel Prague.

 
                                            DORT__

•        váha 87 kg
•        pøíprava 3 dny
•        poèet cukráøù na pøípravu 5
•        6 pater, v barvách republiky + základní cukrový podstavec
•        ozdoby z marcipánu  70x  státní symbol, 45x státní vlajka, 5x èeský lev
•        lipové vìtvièky a lístky v 5ti velikostech celkem  321ks
•        trikolóra - provázek z marcipánu 25m
 
Suroviny:

•        10kg     mouka
•        70ks     vejce
•        12kg     cukr
•        8kg       máslo
•        23l        smetana
•        3kg       èokoláda tmavá 70% kakaa
•        2kg       èokoláda bílá
•        0,5kg    želatiny
•        1kg       limetek a citrónù
•        30kg     modelovací marcipán
•        10kg     ovoce  - jahody, banány, broskve
•        0,3kg    Zlatý a bronzový prach, èervená a modrá potravináøská barva
 
Personál zpracoval a použil:

•        70 párù rukavic
•        6 rolí papírového programu
•        66x kávu Expreso s mlékem
•        21x èaj s citronem
•        36l minerální vody a nealko nápojù
 
Pøíprava v restauraci Aureole pod vedením šéfkuchaøe Aureole group a èlena pøedstavenstva AKC ÈR Jiøího Krále, šéfcukráø Tomáš Krofta a cukráøka Zuzana Rùžièková
Piškotové korpusy: Vladimír Krofta, šéfcukráø Corinthia Hotel Prague 
Dekoraèní ozdoby z marcipánu: pøipravil víceprezident AKC ÈR pro cukráøskou sekci
František Buchal s manželkou Jarmilou, firma Dekoraèní ozdoby z cukru s.r.o.


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku