�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Tiramisu |
Autor: Petr ma Datum vyd�n�: 09.11.2012 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1757 |
|
Mascarpone prolehejte se zbytkem cukru, pidejte zrnka z vanilkovho lusku (mete nahradit vanilkovm cukrem) a postupn pidvejte sherry, nebo njak likr. Krm mus bt voav a leskl. Nakonec pimchejte pomeranovou vu
|
|
|
fiogf49gjkf0d
4 porce
- 15 dlouhch cukrskch pikot
- Asi 3dcl siln ern kvy (v nouzi lze pout kvu rozpustnou)
- 4 lce cukru
- 0,5kg mascarpone
- 2 vanilkov lusky
- 1,5dcl sladkho vna-sherry (mandlovho likru)
- 1 pomeran
- 100g kvalitn hok okoldy ( s obsahem 70% kakaa)
|
Fantastick a tradin italsk desert. Tiramisu lze peloit jako Zvedni m to znamen, e by i samotn desert ml bt nadchan a chuov pln.
- Pipravte si stedn hlubokou msu o prmru asi 30cm (nejlpe hranatou), naskldejte do n pikoty tsn vedle sebe
- Uvate kvalitn silnou kvu, oslate 2 lcemi cukru. Pikoty pelijte a pozorujte jak se kva nasv do pikot. Trochu kvy si nechte na dal vrstvu
- Mascarpone prolehejte se zbytkem cukru, pidejte zrnka z vanilkovho lusku (mete nahradit vanilkovm cukrem) a postupn pidvejte sherry, nebo njak likr. Krm mus bt voav a leskl. Nakonec pimchejte pomeranovou vu
- Ochucenm krmem mascarpone potete pikoty, vytvote dal vrstvu z mench pikot a krmu
- Navrch nastrouhejte okoldu a doplte strouhanou pomeranovou krou. Nechte v lednici zatuhnout
|
|
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |