�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Zvin makov s jablky |
Autor: Libue Baantov Datum vyd�n�: 14.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=176 |
Tsto nahejeme. Mk pelijeme horkm mlkem, pidme 2 lce rozehtho tuk, cukr a koen, promchme. Tsto vyvlme na utrce. Pokapeme je tukem, posypeme pernkem nebo klky, poteme makovou npln, posypeme nahrubo nastrouhanmi jablky |
INGREDIENCE Tsto: 200 g hladk mouky petka soli asi 60 g tuku 100 ml hork vody 1 lika vinnho octa nebo citrnov vy 50 g mouky na vyvlen Npl: 200 g umletho mku 50 ml mlka 80 g rozehtho tuku pskov cukr podle chuti 1 lce skoice s mletm hebkem a badynem 500 g vykrjench jablek nastrouhan pernk nebo penin klky rozinky skoicov cukr POSTUP PPRAVY Tsto nahejeme. Mk pelijeme horkm mlkem, pidme 2 lce rozehtho tuk, cukr a koen, promchme. Tsto vyvlme na utrce. Pokapeme je tukem, posypeme pernkem nebo klky, poteme makovou npln, posypeme nahrubo nastrouhanmi jablky, proplchnutmi rozinkami, skoicovm cukrem a zvin svineme za stlho kropen tsta tukem. Tsto vlome do trouby vyht na 220 C a upeeme, pop. poteme zbylm tukem. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |