�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Zvin makov s jablky

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 14.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=176

Tsto nahejeme. Mk pelijeme horkm mlkem, pidme 2 lce rozehtho tuk, cukr a koen, promchme. Tsto vyvlme na utrce. Pokapeme je tukem, posypeme pernkem nebo klky, poteme makovou npln, posypeme nahrubo nastrouhanmi jablky

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Tsto:
200 g hladk mouky
petka soli
asi 60 g tuku
100 ml hork vody
1 lika vinnho octa nebo citrnov vy
50 g mouky na vyvlen
Npl:
200 g umletho mku
50 ml mlka
80 g rozehtho tuku
pskov cukr podle chuti
1 lce skoice s mletm hebkem a badynem
500 g vykrjench jablek
nastrouhan pernk nebo penin klky
rozinky
skoicov cukr

POSTUP PPRAVY
Tsto nahejeme. Mk pelijeme horkm mlkem, pidme 2 lce rozehtho tuk, cukr a koen, promchme. Tsto vyvlme na utrce. Pokapeme je tukem, posypeme pernkem nebo klky, poteme makovou npln, posypeme nahrubo nastrouhanmi jablky, proplchnutmi rozinkami, skoicovm cukrem a zvin svineme za stlho kropen tsta tukem. Tsto vlome do trouby vyht na 220 C a upeeme, pop. poteme zbylm tukem.

Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku