�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Pozor na oznaèování výrobkù /-1. |
Autor: Johny Datum vyd�n�: 19.11.2012 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1760 |
i) jemné peèivo lze oznaèit dále slovy vyjadøujícími recepturní nebo technologické zpracování, jako je "z listového tìsta", "z kynutého listového tìsta", "smažené", "z taženého tìsta", "z litých hmot", "ze šlehaných hmot", "ze tøených hmot", |
Náš korespondent Johny do rubriky "diskuze" zaslal varování ohlednì definice oznaèování výrobkù, kdy za nesprávné oznaèení udìluje SZPI pokuty. Øešit nyní do jaké míry jsou takovéto zásahy pøedmìtné nemá smysl a je potøeba vzít v potaz, že vždy jde o papír, v tomto pøípadì správnì vyplnìný. Bohužel papír zaujímá vždy certifikaèní dokument jakési úrovnì bez ohledu na skuteènou výkonnostní realitu, viz. rùzné školy napø. typu plzeòských práv apod. pøedpis è. 333/1997 Sbírky ... § 13 1. máslové, je-li tukem použitým do tìsta výhradnì máslo,
i) jemné peèivo lze oznaèit dále slovy vyjadøujícími recepturní nebo technologické zpracování, jako je "z listového tìsta", "z kynutého listového tìsta", "smažené", "z taženého tìsta", "z litých hmot", "ze šlehaných hmot", "ze tøených hmot", "z køehkých tukových tìst", "z jádrových hmot", "èajové peèivo", "ovocný chlebíèek", "slané nebo sýrové peèivo", Ale nikde tu nevidím kritéria pro oznaèení "ovocných" zákuskù, takže zatím dost dobøe chápu, co proti tomu inspektoøi mìli za námitku. Je možné, že se toto týkalo pouze "jádrových a èokoládových" oznaèení výrobkù. - pokraèování zítra - |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |