�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Závin z køehkého tìsta s bramborami

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 14.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=177

Mouku se škrobovou mouèkou a kypøícím práškem prosejeme na vál, doprostøed najemno nastrouháme brambory, pøidáme zmìklý tuk, cukr a polovinu rozšlehaného vejce a zpracujeme tìsto Rozválíme je na obdélník a pøeneseme na tukem potøený plech.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
250 g hladké mouky
50 g škrobové mouèky
1/2 sáèku kypøicího prášku
150 g uvaøených brambor
125 g tuku
50 g pískového cukru
1 vejce
asi 400 g vykrájených jablek
skoøicový cukr
rozinky
mouka na vyválení
tuk na plech

POSTUP PØÍPRAVY
Mouku se škrobovou mouèkou a kypøícím práškem prosejeme na vál, doprostøed najemno nastrouháme brambory, pøidáme zmìklý tuk, cukr a polovinu rozšlehaného vejce a zpracujeme tìsto Rozválíme je na obdélník a pøeneseme na tukem potøený plech. Po délce tìsta doprostøed poklademe nastrouhaná jablka, posypeme skoøicovým cukrem propláchnutými rozinkami a tìsto pøes jablka pøehneme. Potøeme je zbylým vejcem, vložíme do trouby vyhøáté na 210 °C a upeème. Teplý závin pocukrujeme a nakrájíme.

Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku