�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Závin z køehkého tìsta s bramborami |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 14.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=177 |
Mouku se škrobovou mouèkou a kypøícím práškem prosejeme na vál, doprostøed najemno nastrouháme brambory, pøidáme zmìklý tuk, cukr a polovinu rozšlehaného vejce a zpracujeme tìsto Rozválíme je na obdélník a pøeneseme na tukem potøený plech. |
INGREDIENCE 250 g hladké mouky 50 g škrobové mouèky 1/2 sáèku kypøicího prášku 150 g uvaøených brambor 125 g tuku 50 g pískového cukru 1 vejce asi 400 g vykrájených jablek skoøicový cukr rozinky mouka na vyválení tuk na plech POSTUP PØÍPRAVY Mouku se škrobovou mouèkou a kypøícím práškem prosejeme na vál, doprostøed najemno nastrouháme brambory, pøidáme zmìklý tuk, cukr a polovinu rozšlehaného vejce a zpracujeme tìsto Rozválíme je na obdélník a pøeneseme na tukem potøený plech. Po délce tìsta doprostøed poklademe nastrouhaná jablka, posypeme skoøicovým cukrem propláchnutými rozinkami a tìsto pøes jablka pøehneme. Potøeme je zbylým vejcem, vložíme do trouby vyhøáté na 210 °C a upeème. Teplý závin pocukrujeme a nakrájíme. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |