�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


FIALOVÉ Vánoce ve Zlièínì / - 3.

Autor: Martin Braun
Datum vyd�n�: 07.12.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1776

Uvedené suroviny zpracujeme do vláèného a hladkého tìsta.To poté dùkladnì zchladíme a zpracujeme obvyklým zpùsobem. Teplota peèení asi 200 °C.
Doba peèení asi 10 minut.


fiogf49gjkf0d

Vánoèní perníkové sušenky

26 kornoutù á 100 g

Suroviny
- 100 g Mürbela
- 350 g máslového tuku
- 100 g cukru mouèka
-   50 g vajec
- 150 g mléka
-   15 g norimberského perníku

Postup
Uvedené suroviny  zpracujeme do vláèného a hladkého tìsta.To poté dùkladnì zchladíme a zpracujeme obvyklým zpùsobem.
Teplota peèení asi 200 °C.
Doba peèení asi 10 minut.

 

Skoøicové hvìzdy

33 ks á 100 g

Suroviny
Mandlová hmota
-   800 g mletých mandlí
- 1050 g cukru
-   380 g marcipánu
-   320 g vody
-     30 g skoøice
-     30 g Ovasil

Bílková poleva
-    30 g Ovasil     
-  200 g vody
-  500 g práškového cukru
-      2 g kyselého ovoce

Postup
Suroviny do mandlové hmoty dobøe promícháme a necháme zchladit.
Pøi pøípravì bílkové polevy vyšleháme jemnou metlou Ovasil s vodou.
Do vzniklé smìsi postupnì pøidáváme cukr a kyselé ovoce a vše vyšleháme do bílkové polevy na støíkání.

Mandlovou hmotu vyrolujeme na 8 mm vysoký plát, který potøeme bílkovou polevou a vypichujeme hvìzdy.
Jednotlivé kousky vložíme do trouby a peèeme pøi teplotì 175 °C po dobu asi 20 minut.

Potøebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o., výhradního dovozce výrobkù firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku