�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pernkov figury - FIALOV Zlin / -4.

Autor: Martin Braun
Datum vyd�n�: 08.12.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1778

Pernkovou hmotu vyvlme na plt 60x60 cm a nakrjme na pruhy o rozmru 5x60 cm.
Za pouit vody uhladme povrch do hladka a poteme 100 g mandlov npln, za pouit trubiky . 10.
Svineme, nakrjme a vytvome bobky, dle obrzku

fiogf49gjkf0d

Pernkov figury

Pernkov zkladn tsto
(bude pouvno i pro dal recepty)

Suroviny
  500 g med
  250 g voda
1000 g Lebquick pec ppravek
  500 g penin mouky typ 550

Zhotoven
Ve vod 40 C rozpustme med a vodu. Pidme Lebquick. Sms hnteme ve lehai   2 + 2 minuty.
V zvru hnten pidvme mouku a nechme pes noc (asi 8 hodin) odleet.

Houpac k a Mikul (10ks + 13 ks)

Suroviny
1000 g pernkovho tsta (viz. zkladn tsto)

Postup
Pernkov tsto rozvlme na tlouku 4 mm a naplnme do poadovan formy.
Peeme pi teplot 210 C asi 10 minut.
Po vychladnut figura vhodn ozdobme.


Pernkov bobci



Suroviny
1800 g pernkovho tsta (viz. recept)

Mandlov npl
1200 g mandlov hmota Mandlkrone
    70 g dezertn pasta Schvrzwlder Kirchvasser
Uveden suroviny rozmchme do hladka

Postup
Pernkovou hmotu vyvlme na plt 60x60 cm a nakrjme na pruhy o rozmru 5x60 cm.
Za pouit vody uhladme povrch do hladka a poteme 100 g mandlov npln, za pouit trubiky . 10.
Svineme, nakrjme  a vytvome bobky, dle obrzku.
Vlome na plech vyloen penm paprem a poteme   mlkem.
Peeme pi teplot 220 C asi 10 minut.
Po upeen jet jednou oteme mlkem.

Pernkov bomby

Suroviny
1800 g pernkov hmoty (viz. zkladn recept)

Mandlov npl
1500 g mandlov npl Mandlkrone
    80 g krystalov cukru
    80 g tuzemsku

Ovocn sms
150 g sekanch mandl
150 g citronov tresti
150 g pomeranov tresti
300 g rozinek

Ozdoba
360 g okoldov polevy
  60 g okoldov polevy na potr

Zhotoven
600 g pernkov hmoty  rozvineme a nateme 500 g  mandlovou npln a pot 250 g ovocnou sms.
Nasthme 4 cm psky, zavineme a vlome do vymaten dezertn formy.
Peeme pi 200 C po dobu 20 minut.

Potebn suroviny a poradenstv obdrte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o., vhradnho dovozce vrobk firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku