fiogf49gjkf0d
Pernkov figury
Pernkov zkladn tsto (bude pouvno i pro dal recepty)
Suroviny
500 g med
250 g voda
1000 g Lebquick pec ppravek
500 g penin mouky typ 550
Zhotoven
Ve vod 40 C rozpustme med a vodu. Pidme Lebquick. Sms hnteme ve lehai 2 + 2 minuty.
V zvru hnten pidvme mouku a nechme pes noc (asi 8 hodin) odleet.
Houpac k a Mikul (10ks + 13 ks)
Suroviny
1000 g pernkovho tsta (viz. zkladn tsto)
Postup
Pernkov tsto rozvlme na tlouku 4 mm a naplnme do poadovan formy.
Peeme pi teplot 210 C asi 10 minut.
Po vychladnut figura vhodn ozdobme.
Pernkov bobci
Suroviny
1800 g pernkovho tsta (viz. recept)
Mandlov npl
1200 g mandlov hmota Mandlkrone
70 g dezertn pasta Schvrzwlder Kirchvasser
Uveden suroviny rozmchme do hladka
Postup
Pernkovou hmotu vyvlme na plt 60x60 cm a nakrjme na pruhy o rozmru 5x60 cm.
Za pouit vody uhladme povrch do hladka a poteme 100 g mandlov npln, za pouit trubiky . 10.
Svineme, nakrjme a vytvome bobky, dle obrzku.
Vlome na plech vyloen penm paprem a poteme mlkem.
Peeme pi teplot 220 C asi 10 minut.
Po upeen jet jednou oteme mlkem.
Pernkov bomby
Suroviny
1800 g pernkov hmoty (viz. zkladn recept)
Mandlov npl
1500 g mandlov npl Mandlkrone
80 g krystalov cukru
80 g tuzemsku
Ovocn sms
150 g sekanch mandl
150 g citronov tresti
150 g pomeranov tresti
300 g rozinek
Ozdoba
360 g okoldov polevy
60 g okoldov polevy na potr
Zhotoven
600 g pernkov hmoty rozvineme a nateme 500 g mandlovou npln a pot 250 g ovocnou sms.
Nasthme 4 cm psky, zavineme a vlome do vymaten dezertn formy.
Peeme pi 200 C po dobu 20 minut.
Potebn suroviny a poradenstv obdrte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o., vhradnho dovozce vrobk firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.