�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Zvin z taenho tsta |
Autor: Libue Baantov Datum vyd�n�: 14.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=178 |
Mouku prosejeme se sol. Tuk rozehejeme a 2 lce pidme do vody s octem nebo citrnovou vou, pilijeme k mouce a zpracujeme tu tsto, podle poteby pidme mouku. Potom tsto vytloukme, a je hladk a nechyt se vlu. |
INGREDIENCE 200 g hladk mouky petka soli asi 60 g tuku 100 ml hork vody 1 lika vinnho octa nebo citrnov vy 50 g mouky na vyvlen strouhan pernk nebo suen penin klky 800 g vykrjench jablek skoicov cukr 100 g rozinek, pop. 100 g nahrubo nakrjench oech POSTUP PPRAVY Mouku prosejeme se sol. Tuk rozehejeme a 2 lce pidme do vody s octem nebo citrnovou vou, pilijeme k mouce a zpracujeme tu tsto, podle poteby pidme mouku. Potom tsto vytloukme, a je hladk a nechyt se vlu. Vlome je do mikrotnovho sku a nechme je nad prou naht. Pak tsto rozvlme a na moukou posypan utrce je vytahujeme, a je prhledn. Pokapeme je rozehtm tukem, posypeme pernkem nebo klky, na pltky nakrjenmi jablky, skoicovm cukrem, proplchnutmi rozinkami, oechy. Tsto pomoc utrky stme a zrove kropme tukem. Zvin pendme na tukem poten plech (nebo vyloen peicm paprem), poteme je tukem i olejem a vlome do trouby vyht cca na 210C a upeeme. Zvin znovu poteme zbylm tukem, jet tepl pocukrujeme a nakrjme. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |