�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Zvin z taenho tsta

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 14.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=178

Mouku prosejeme se sol. Tuk rozehejeme a 2 lce pidme do vody s octem nebo citrnovou vou, pilijeme k mouce a zpracujeme tu tsto, podle poteby pidme mouku. Potom tsto vytloukme, a je hladk a nechyt se vlu.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
200 g hladk mouky
petka soli
asi 60 g tuku
100 ml hork vody
1 lika vinnho octa nebo citrnov vy
50 g mouky na vyvlen
strouhan pernk nebo suen penin klky
800 g vykrjench jablek
skoicov cukr
100 g rozinek, pop. 100 g nahrubo nakrjench oech

POSTUP PPRAVY
Mouku prosejeme se sol. Tuk rozehejeme a 2 lce pidme do vody s octem nebo citrnovou vou, pilijeme k mouce a zpracujeme tu tsto, podle poteby pidme mouku. Potom tsto vytloukme, a je hladk a nechyt se vlu. Vlome je do mikrotnovho sku a nechme je nad prou naht. Pak tsto rozvlme a na moukou posypan utrce je vytahujeme, a je prhledn. Pokapeme je rozehtm tukem, posypeme pernkem nebo klky, na pltky nakrjenmi jablky, skoicovm cukrem, proplchnutmi rozinkami, oechy. Tsto pomoc utrky stme a zrove kropme tukem. Zvin pendme na tukem poten plech (nebo vyloen peicm paprem), poteme je tukem i olejem a vlome do trouby vyht cca na 210C a upeeme. Zvin znovu poteme zbylm tukem, jet tepl pocukrujeme a nakrjme.

Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku