�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoèní sicilská Canolli

Autor: red.
Datum vyd�n�: 11.12.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1785

Metlou na sníh upravujeme hmotu až je dobøe promíchaná a celistvá. Vmícháme èokoládu, kandované ovoce a skoøici. Konce nvyènívající náplnì ozdobíme kandovaným ovocem.
Náplò vložíme do trubièek, které posypeme cukrem.

fiogf49gjkf0d

Suroviny
25 g másla
300 g pšenièné mouky
110 g cukru
sùl
1PL octu
1PL brandy
1 bílek
olej

Náplò trubièek
50 g èokolády
300 g sýru Riccota
100 g kandovaného ovoce
¼ ÈL skoøice
cukr mouèka


Pøíprava

Máslo nakrájíme na malé kousky. Mouku nasypeme na vál a uprostøed vytlaèíme prohlubeò.
Do dùlku vložíme máslo, 25 g cukru a sùl. Vše dùkladnì promícháme. Pøilijeme brandy.
Smìs ruènì prohnìteme až do stavu pevného, ale tažného tìsta, které po dùkladném zpracování zabalíme do prùhledné fólie a necháme odležet v lednièce.
Pracovní plochu posypeme moukou. Vložíme tìsto a øádnì jej vyválíme a vyøežeme koleèkem ètverce o stranách 8 cm.
Každé dva protilehlé rohy potøeme bílkem a vložením jedním rohem namotáme na trubièku. Vložíme do pánve s olejem a peèeme do zlatova.
Na peèícím papíøe necháme odkapat.
Hrubým nastrouháním pøipravíme èokoládu na náplò. Na jemno nastrouháme sýr Ricotta. Vmícháme zbylý cukr.
Metlou na sníh upravujeme hmotu až je dobøe promíchaná a celistvá. Vmícháme èokoládu, kandované ovoce a skoøici. Konce nvyènívající náplnì ozdobíme kandovaným ovocem.
Náplò vložíme do trubièek, které posypeme cukrem.

Alternativní varianty
Místo sýru Ricotta lze pro náplò použít odpovídající množství nízkotuèného tvorohu.
Ke Cannoli lze doporuèit suché sicilské víno Marsala, které má rubínovou barvu. Pro opravdové labužníky víno nìkolik hodin pøed servisem otevøeme a podáváme pøi teplotì 10 – 12 °C.


Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku