fiogf49gjkf0d
Suroviny
25 g másla
300 g pšenièné mouky
110 g cukru
sùl
1PL octu
1PL brandy
1 bílek
olej
Náplò trubièek
50 g èokolády
300 g sýru Riccota
100 g kandovaného ovoce
¼ ÈL skoøice
cukr mouèka
Pøíprava
Máslo nakrájíme na malé kousky. Mouku nasypeme na vál a uprostøed vytlaèíme prohlubeò.
Do dùlku vložíme máslo, 25 g cukru a sùl. Vše dùkladnì promícháme. Pøilijeme brandy.
Smìs ruènì prohnìteme až do stavu pevného, ale tažného tìsta, které po dùkladném zpracování zabalíme do prùhledné fólie a necháme odležet v lednièce.
Pracovní plochu posypeme moukou. Vložíme tìsto a øádnì jej vyválíme a vyøežeme koleèkem ètverce o stranách 8 cm.
Každé dva protilehlé rohy potøeme bílkem a vložením jedním rohem namotáme na trubièku. Vložíme do pánve s olejem a peèeme do zlatova.
Na peèícím papíøe necháme odkapat.
Hrubým nastrouháním pøipravíme èokoládu na náplò. Na jemno nastrouháme sýr Ricotta. Vmícháme zbylý cukr.
Metlou na sníh upravujeme hmotu až je dobøe promíchaná a celistvá. Vmícháme èokoládu, kandované ovoce a skoøici. Konce nvyènívající náplnì ozdobíme kandovaným ovocem.
Náplò vložíme do trubièek, které posypeme cukrem.
Alternativní varianty
Místo sýru Ricotta lze pro náplò použít odpovídající množství nízkotuèného tvorohu.
Ke Cannoli lze doporuèit suché sicilské víno Marsala, které má rubínovou barvu. Pro opravdové labužníky víno nìkolik hodin pøed servisem otevøeme a podáváme pøi teplotì 10 – 12 °C.