�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


FIALOVÉ Vánoce - Perníková vánoèka / -5.

Autor: Martin Braun KG
Datum vyd�n�: 13.12.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1786

Perníkové tìsto (s medem) rozválíme na plochu 50x 80 cm.
Potøeba pomeranèovou náplní
Tìsto zavineme a podélnì naøízneme (asi20 cm) ozdobné pruhy
Konce uzavøeme a rolku zmáèkneme

fiogf49gjkf0d

Perníková vánoèka

1000 g  medového perníkového tìsta   viz. základní recept od èlánkem
s LebQuick

Pomeranèová náplò
500 g Orangeto
250 g voda
250 g Fruchti TOP Orange
400 g máslová drobenka + Mürbella

Ozdoba
Dekorový cukr

Zhotovení
Perníkové tìsto (s medem)  rozválíme na plochu 50x 80 cm.
Potøeba pomeranèovou náplní
Tìsto zavineme a podélnì naøízneme (asi20 cm) ozdobné pruhy
Konce uzavøeme a rolku zmáèkneme
Rolku vložíme na plech vyložený peèným papírem
Povrch potøeme vodou a posypeme drobenkou
Peèeme pøi teplotì  200 °C  po dobu  asi 30 minut
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Perníkové základní tìsto (bude používáno i pro další recepty)

Suroviny
  500 g med
  250 g voda
1000 g Lebquick – peèící pøípravek
  500 g pšenièné mouky typ 550

Zhotovení
Ve vodì 40 °C rozpustíme med a vodu. Pøidáme Lebquick. Smìs hnìteme ve šlehaèi   2 + 2 minuty.
V závìru hnìtení pøidáváme mouku a necháme pøes noc (asi 8 hodin) odležet.

Potøebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o., výhradního dovozce výrobkù firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.



Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku