fiogf49gjkf0d
Vno a sladk dezerty spojuje kouzeln harmonii chut obou produkt, kter je dobrou polokou pochutin vnonho stolu. Vezmeme-li napklad vnon tolu, plnnou kandovanm i suenm ovocem jako jsou pomerane, citrony i rozinky pak se nabz zzran spojenectv s ryz chut Ryzlinku v jeho vbrov kategorii . Vanilkov rohlky ve spolenosti blho rulandskho vna nabz v takovmto spojen elegantn a voav zitek, vytvejc pohodu a kouzlo tdrho veera.
Kombinace soli ve sladkm peivu in zitek jet intenzivnj a psob jako nvnada pro chuov smysly kdy je navc podpoena vinnm npojem.
Mslov peivo je klasika pro skaln cukre a je v kad podob oblben. Kouzeln mslov aroma a jemn chu karamelu m pm sklon ke konzumaci blho Rulandu a nebo Silvnu.
Suenkov peivo naopak se dobe snoub s polosuchm a sladkm sektem, a pi takov vzjemn kombinaci pin dotynmu pjemn pekvapen. Oechov i mandlov peivo ve spolenosti napklad voav opraench oech, m zase svj osobit poadavek v psobivm protikladu ve vn silnho aromatu, kterm je Ryzlink rnsk.
Stejn tak se vzjemn snoub chuti u tohoto vna a vrobk z kokosovho oechu.
Koenn dezerty obsahuj vedle kakaa typickou poezii vnonho aroma, kterou zpsobuje skoice, muktov oech a hebek. A pro takovouto pleitost se nabz konzumace koennho Tramnu, kter harmonizuje s chut dezertu do slova a psmene.
Rovn pernk doke vytvoit dokonalou osobitou chuovou symfonii. Nerozhoduje zda se jedn o medov i koenn pernk, protoe v hlavn roli vystupuj psady jako jsou skoice, koriandr, muktov oech piment i hebek. S takovoutou rozmanitost psad koresponduje svm aromatem opt Tramn i erven Frankovka.
Prost cukrrensk dezert a vno jsou si velmi blzc spojenci, nap nmi vnmanm chuovm kontrastm, kter maj svoji podstatu spe v peil tradici ne v tub naich chut.
Vinn vnec
Suroviny
200 g msla
250 g mouky
200 g cukru
4 vejce
1 balek vanilinovho cukru
1 PL prku do peiva
125 ml ervenho vna
1 PL kakaa
1 L skoice
1 PL Tuzemku
150 g strouhan okoldy
Pprava
Suroviny vlome do msy na mchn a dkladn hnteme do hladkho tsta.
Vlome do vymazan a moukou vysypan formy a v pedeht troub peeme pi teplot 175 C (pi obhu 160 C) po dobu asi 50 minut.