�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnon peivo a vno

Autor: red.
Datum vyd�n�: 15.12.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1793

Suroviny vlome do msy na mchn a dkladn hnteme do hladkho tsta.
Vlome do vymazan a moukou vysypan formy a v pedeht troub peeme pi teplot 175 C (pi obhu 160 C) po dobu asi 50 minut.

fiogf49gjkf0d

Vno a sladk dezerty spojuje kouzeln harmonii chut obou produkt, kter je dobrou polokou pochutin vnonho stolu. Vezmeme-li napklad vnon tolu, plnnou kandovanm i suenm ovocem jako jsou pomerane, citrony i rozinky pak se nabz zzran spojenectv s ryz chut Ryzlinku v jeho vbrov kategorii . Vanilkov rohlky ve spolenosti blho rulandskho vna nabz  v takovmto spojen elegantn a voav zitek, vytvejc pohodu a kouzlo tdrho veera.

Kombinace soli ve sladkm peivu in zitek jet intenzivnj  a psob jako nvnada pro chuov smysly kdy je navc podpoena vinnm npojem.
Mslov peivo je klasika pro skaln cukre a je v kad podob oblben. Kouzeln mslov aroma a jemn chu karamelu m pm sklon ke konzumaci blho Rulandu a nebo Silvnu.
Suenkov peivo naopak se dobe snoub s polosuchm a sladkm sektem, a pi takov vzjemn kombinaci pin dotynmu pjemn pekvapen. Oechov i mandlov peivo ve spolenosti napklad voav opraench oech, m zase svj osobit poadavek v psobivm protikladu ve vn silnho aromatu, kterm je Ryzlink rnsk.
Stejn tak se vzjemn snoub chuti u tohoto vna a vrobk z kokosovho oechu.
Koenn dezerty obsahuj vedle kakaa typickou poezii vnonho aroma, kterou zpsobuje skoice, muktov oech a hebek. A pro takovouto pleitost se nabz konzumace koennho Tramnu, kter harmonizuje s chut dezertu do slova a psmene.
Rovn pernk doke vytvoit dokonalou osobitou chuovou symfonii. Nerozhoduje zda se jedn o medov i koenn pernk, protoe v hlavn roli vystupuj psady jako jsou skoice,  koriandr, muktov oech piment i hebek. S takovoutou rozmanitost psad koresponduje svm aromatem opt Tramn i erven Frankovka.
Prost cukrrensk dezert a vno jsou si velmi blzc spojenci, nap nmi vnmanm chuovm kontrastm, kter maj svoji podstatu spe v peil tradici ne v tub naich chut.

Vinn vnec

Suroviny
200 g msla
250 g mouky
200 g cukru
4 vejce
1 balek vanilinovho cukru
1 PL prku do peiva
125 ml ervenho vna
1 PL kakaa
1 L skoice
1 PL Tuzemku
150 g strouhan okoldy

Pprava
Suroviny vlome do msy na mchn a dkladn hnteme do hladkho tsta.
Vlome do vymazan a moukou vysypan formy a v pedeht troub peeme pi teplot 175 C (pi obhu 160 C) po dobu asi 50 minut.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku