�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Mal recepty

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 16.01.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1806

Vodu s cukrem a ovocem povame na mrnm ohni do kaovita. Solamyl rozmchme se likou studen vody, pidme k ovoci, provame a nakonec vmchme rum. Zmrzlinu dme na talky a pelijeme horkou omkou.

Nepeen rolda

INGREDIENCE
25 dkg pikot
5 dkg moukovho cukru
3 dkg kakaa
6 lic rumu
8 lic siln vaen kvy
Krm:
15 dkg msla
14 dkg cukru
vanilkov cukr
loutek

POSTUP PPRAVY
Ve zpracujeme v tsto, rozvlme na celofn posypan moukovm cukrem, poteme krmem a pomoc celofnu stome (je nutn, aby byl uloen v chladu). Pokud by z pikot vzniklo pli tuh tsto, pidme vce ern kvy. Tsto se nesm drobit, mus jt dobe rozvlet

Pomeranov msky

INGREDIENCE
4 pomerane
3 lce citrnov vy
5 lic pskovho cukru
6 pltk elatiny
2 dl pomeranovho dusu

POSTUP PPRAVY
Stejn velk pomerane dkladn omyjeme, pn rozkrojme a odstranme jdra. Duinu opatrn vydlabeme (zbudou nm misky z pomeranov kry) a spolu se vou odlome do ndobky. elatinu nechme nabobtnat ve troe studen vody, vymakme, dme do hrnku, pilijeme citrnovou vu, cukr a pivedeme tm k varu, ale nevame. Pidme pokrjenou duinu, vu a dus. Promchme, pecedme a rosolem naplnme misky z pomeranov kry. Nechme ztuhnout v chladu. Potom opatrn nakrjme na dlky a podvme vychlazen.

Zmrzlina s horkou omkou

INGREDIENCE
4 porce zmrzliny
2,5 dl vody
2 lce cukru
2 dl vypeckovanch ten
1 dl rybzu
1 lika Solamylu
0,2 dl rumu

POSTUP PPRAVY
Vodu s cukrem a ovocem povame na mrnm ohni do kaovita. Solamyl rozmchme se likou studen vody, pidme k ovoci, provame a nakonec vmchme rum. Zmrzlinu dme na talky a pelijeme horkou omkou.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku