Nepeen rolda
INGREDIENCE
25 dkg pikot
5 dkg moukovho cukru
3 dkg kakaa
6 lic rumu
8 lic siln vaen kvy
Krm:
15 dkg msla
14 dkg cukru
vanilkov cukr
loutek
POSTUP PPRAVY
Ve zpracujeme v tsto, rozvlme na celofn posypan moukovm cukrem, poteme krmem a pomoc celofnu stome (je nutn, aby byl uloen v chladu). Pokud by z pikot vzniklo pli tuh tsto, pidme vce ern kvy. Tsto se nesm drobit, mus jt dobe rozvlet
Pomeranov msky
INGREDIENCE
4 pomerane
3 lce citrnov vy
5 lic pskovho cukru
6 pltk elatiny
2 dl pomeranovho dusu
POSTUP PPRAVY
Stejn velk pomerane dkladn omyjeme, pn rozkrojme a odstranme jdra. Duinu opatrn vydlabeme (zbudou nm misky z pomeranov kry) a spolu se vou odlome do ndobky. elatinu nechme nabobtnat ve troe studen vody, vymakme, dme do hrnku, pilijeme citrnovou vu, cukr a pivedeme tm k varu, ale nevame. Pidme pokrjenou duinu, vu a dus. Promchme, pecedme a rosolem naplnme misky z pomeranov kry. Nechme ztuhnout v chladu. Potom opatrn nakrjme na dlky a podvme vychlazen.
Zmrzlina s horkou omkou
INGREDIENCE
4 porce zmrzliny
2,5 dl vody
2 lce cukru
2 dl vypeckovanch ten
1 dl rybzu
1 lika Solamylu
0,2 dl rumu
POSTUP PPRAVY
Vodu s cukrem a ovocem povame na mrnm ohni do kaovita. Solamyl rozmchme se likou studen vody, pidme k ovoci, provame a nakonec vmchme rum. Zmrzlinu dme na talky a pelijeme horkou omkou.