fiogf49gjkf0d
Zhotoven vtrnku se zd bt jednoduchou zleitost. Avak ne vdy tomu tak bv, jak jsme se mohli mnoz z ns o tom pesvdit. Pot nastv pi jeho peen, kdy se nm nkdy korpus tvaruje, jak se mu zachce. Cel problematika spov v typu trouby, ve kter hodlme vtrnky pct, jestli m ventilaci, nebo ne. Pokud ji m, zda ji lze vypnout i nelze, zda je trouba vybavena zvlhovacm zazenm atd., atd. Pochopiteln, e svoji velkou roli hraje zpsob ppravy tsta a dal vlivy.
My jsme napklad zjistili, e pravidelnost korpusu tvaru ve smyslu "jeden jako druh" se nm spe daila v klasick troub z roku "rz, dva" . Ale nejlep vsledky jsme dosahovali za pouit konvektomatu. Prost monost a vliv jak upct krsn vtrnk, "a se smje" se bude odvjet od rutiny a technickch monost kadho z ns. Mte-li v tomto nmtu njakou pozoruhodnost, napite nm.
--------------------------------------------------------------------------------------------
SUROVINY
5 lic msla
petku soli
150 g polohrub mouky
4 vejce
1 lci solamylu
370 ml viovho kompotu
2 liky rozpustn kvy
300 ml smetany ke lehn
2 lce cukru
1 liku moukovho cukru
1 liku kakaovho prku
pergamenov papr
POSTUP PPRAVY
Do hrnce dme 1/4 litru vody, pidme mslo a sl a pivedeme k varu. Potom vsypeme mouku a mchme tak dlouho, a se tsto oddluje ode dna ndoby. Odstavme, vmchme jedno vejce, nechme trochu zchladnout a pak do tsta zahnteme zbvajc vejce. Plech vylome pergamenovm paprem a dme na nj 8 kopek tsta. V pedeht troub peeme (200 C) asi 35 minut. Ihned po vyndn je vodorovn prozneme a nechme vychladnout. Solamyl rozmchme dohladka se 2 lcemi viov vy. Kompot dme vait, vmchme solamyl, nechme pejt varem, odstavme a dme vychladnout. Kai rozdlme na spodn st vtrnk.
Instantn kvu rozpustme ve lice vody. Z kvy, smetany a cukru ulehme tuhou lehaku. Naplnme j stkac sek s hvzdicovou hubic a nastkme na viov krm. Piklopme vrchn st a vtrnky poprme moukovm cukrem a kakaem.