�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Perníkové øezy

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 14.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=184

Mouku s kypøicím práškem a koøením prosejeme na vál, pøidáme citrónovou kùru, tekutý med, prosátý cukr a vejce a zpracujeme tìsto. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Z poloviny tìsta rozválíme plát a pøendáme jej na tukem potøený plech.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
250 g mouky
1/2 sáèku kypøícího prášku do perníku
1 lžièka skoøice s mletým høebíèkem, badyánem a novým koøením
najemno nastrouhaná kùra z poloviny dobøe omytého citronu
100 g medu
50 g mouèkového cukru
1 vejce
tuk na plech
Náplò:
200 g povidel
rozinky pøedem propláchnuté a namoèené v rumu smíchané s pøekrájenými fíky, datlemi a oøechy
proslazené ovoce
rum
med

POSTUP PØÍPRAVY
Mouku s kypøicím práškem a koøením prosejeme na vál, pøidáme citrónovou kùru, tekutý med, prosátý cukr a vejce a zpracujeme tìsto. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Z poloviny tìsta rozválíme plát a pøendáme jej na tukem potøený plech. Povidla promícháme s nakrájeným ovocem, dochutíme rumem a medem. Naplní potøeme plát tìsta a druhým plátem rozváleným z druhé poloviny tìsta náplò pokryjeme. Tìsto vložíme do trouby vyhøáté na 190 °C a upeèeme. Ještì teplé krájíme na obdélníèky, po vychladnutí uložíme v chladu a necháme odležet.

Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku