�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Perníkové øezy |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 14.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=184 |
Mouku s kypøicím práškem a koøením prosejeme na vál, pøidáme citrónovou kùru, tekutý med, prosátý cukr a vejce a zpracujeme tìsto. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Z poloviny tìsta rozválíme plát a pøendáme jej na tukem potøený plech. |
INGREDIENCE 250 g mouky 1/2 sáèku kypøícího prášku do perníku 1 lžièka skoøice s mletým høebíèkem, badyánem a novým koøením najemno nastrouhaná kùra z poloviny dobøe omytého citronu 100 g medu 50 g mouèkového cukru 1 vejce tuk na plech Náplò: 200 g povidel rozinky pøedem propláchnuté a namoèené v rumu smíchané s pøekrájenými fíky, datlemi a oøechy proslazené ovoce rum med POSTUP PØÍPRAVY Mouku s kypøicím práškem a koøením prosejeme na vál, pøidáme citrónovou kùru, tekutý med, prosátý cukr a vejce a zpracujeme tìsto. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Z poloviny tìsta rozválíme plát a pøendáme jej na tukem potøený plech. Povidla promícháme s nakrájeným ovocem, dochutíme rumem a medem. Naplní potøeme plát tìsta a druhým plátem rozváleným z druhé poloviny tìsta náplò pokryjeme. Tìsto vložíme do trouby vyhøáté na 190 °C a upeèeme. Ještì teplé krájíme na obdélníèky, po vychladnutí uložíme v chladu a necháme odležet. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |