�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní macaroni od Fialy

Autor: Martin Braun
Datum vyd�n�: 25.03.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1841

Macarony je francouzské peèivo z mandlové mouky a recept byl znám pøed mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradièních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace.

fiogf49gjkf0d

Macarony je francouzské peèivo z mandlové mouky a recept byl znám pøed mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradièních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace. Plnìní tìchto 3- 5 cm spoèívá v máslovém krému v ganaši nebo v marmeládì rùzných pøíchutí.

Základní recept

1000 g Macarons
ca. 200 g vody 25 - 35 °C

Zhotovení

Smìs  s vodou vlijeme do  mixéru a v rychlejších otáèkách mícháme asi 4 minuty.
Vzniklou macaronovou hmotu nastøíkáme pøes tubièku è. 10 do tvaru hromádek ca 5g/kus. Vzniklé macaroni necháme odstát asi 45 minut až jejich povrch obdrží vláènou pevnost.
Upeèeme .
Po upeèení necháme macaroni zchladnout.
Peèeme pøi teplotì  150 °C po dobu 18-19 minut. Obìh vzduchu nastavíme na nejnižší stupeò.

Doporuèení

Z 1200 g hmoty zhotovíme pøibližnì 240 macaronù. Hmotnost jednoho kusu macaroni se po upeèení rovná hmotnosti asi 4.5 g.

Barvení macaronù

Barevná vizáž macaronù se provádí potravináøskou barvou. Druh barvy je závislý na vkusu výrobce a pøání zákazníka.
Provedení: Barvu nastøíkáme na výrobek.

Základní recept na náplò

1000 g Cremonte
1500 g vody
1300 g másla
Vše vyšleháme do pìny.

Potøebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o., výhradního dovozce výrobkù firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku