�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní drobnosti z lineckého tìsta

Autor: Vìtrník
Datum vyd�n�: 29.03.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1842

Tento recept je minirecepturou dávno všeobecnì známou a dnes ji pøedstavujeme spíše pro dìti.
V každém pøípadì si tentokrát vyzkoušíme recepturu, která spoèívá ve standardní pøípravì lineckého tìsta, a to na dva zpùsoby

fiogf49gjkf0d

Tento recept není potøeba aby èetli ti, co  umí udìlat alespoò linecké koleèko.
Je to minireceptura dávno všeobecnì známá a dnes ji pøedstavujeme spíše pro dìti. V každém pøípadì si tentokrát vyzkoušíme standardní postup který spoèívá hlavnì v pøípravì lineckého tìsta, a to na dva zpùsoby.

LINECKÉ TÌSTO I.

Suroviny na pøípravu koleèek
(a podobných plochých tvarù)                                      Množství na 3 dávky

420 g hl. mouky                                                             1260 g
280 g másla                                                                    840 g
140 g cukr mouèka                                                           420 g
    1 žloutek                                                                         3 ks
prášek do peèiva                                                                  1 sáèek na 3 dávky

LINECKÉ TÌSTO II.

Tento druh tìsta je urèen pro  cukráøské výrobky plastických tvarù

1175 g hl. mouky
  375 g cukr mouèka
    13 g vanil. cukr
  788 g tuku
  138 g tekutá vejce
    30 g citron. pasty
      5 g prášek do peèiva

Ve stroji promícháme tuk s cukrem, pøidáme vejce a ostatní suroviny a mouku vkládáme až na konec.

Postup

Peèeme pøi 180 °C do té doby než výrobek zrùžoví.


Vytisknuto dne 22.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku