�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní beránek

Autor: Ernest Mühle
Datum vyd�n�: 29.03.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1843

Velikonoèní beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoèní cukráøské pøípravy.
I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránèí dekoraci.
My se dneska seznámíme s nìmeckou recepturou.

fiogf49gjkf0d

Velikonoèní beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoèní cukráøské pøípravy.
I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránèí dekoraci.
My se dneska seznámíme s nìmeckou recepturou.

Suroviny
( pro formu cca 700 - 800 ml)

125 g tuku na peèení
125 g cukru
1 balíèek vanilinového cukru
trochu soli
50 g nastrouhaného kokosu
3 menší vejce
100 g pšenièné mouky
olej na peèení
strouhanka
práškový cukr

Beránkovou formu vymažeme tukem a vysypeme jemnì namletou strouhankou.Tuk na peèení ruènì rozšleháme do pìny. Vložíme cukr a vanilinový cukr a pozvolna vsypáváme v malých dávkách sùl za stálého šlehání až do jejího rozpuštìní. Do vzniklého tìsta vlijeme nìkolik kapek oleje.
Vejce samostatnì rozšleháme (ca. 1 minutu) pøes síto pøidáme mouku a vše dùkladnì vyšleháme.Na pánvi (bez tuku) orestujeme nastrouhaný kokos (po nastrouhání jej doupravit do podoby vloèek).  Necháme vychladnout a zapracujeme do tìsta.
Peèeme pøi teplotì 170 - 200 °C v horním patøe trouby asi 40 minut. Po upeèení necháme beránka ve formì èásteènì zchladnout a poté jej opatrnì vyklepneme,  a po úplném zchladnutí posypeme práškovým cukrem. Obdobným zpùsobem mùžeme péct i velikonoèního zajíèka a dalších velikonoèních symbolù za použití pøíslušné formy.

 




Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku