�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Ovocn polevy - meruky |
Autor: Josef Holub Datum vyd�n�: 15.04.2013 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1846 |
Merukov poleva slou rovn i pro elrovn fondnu. Vytv oddlovac vrstvu mezi peivem a fondnem. Zamezuje v nathnut fondnu do peiva, kter tolik nevysych. Vyschl fondn je matn bez lesku a souasn je nchyln k odnmn vlhkosti. |
Merukov poleva sestv z cukru, vody, citronov vy a merukovho demu. K tto smsi pidme pes sto protlaenou Do 80 ml vody pidme 120 g cukru s dochucenm citronov vy a pivedeme do varu. Po rozputn tto smsi pidme pes sto protlaenou merukovou marmeldu a dle vame, a poleva doshne patin konzistence. Tohoto stavu bv dosaeno asi po 8 a 10 minutch vaen. Jet teplou sms procedme jet jednou pes jemn sto za elem zskn sklovit podoby. Meruov tverce 1 balek listovho tsta Tsto nechme roztt. Vyrolujeme na pomounnm podkladu. Vykrojme tverce o rozmru 10x10 cm. Vykrojen tverce vlome na plech vyloen pecm paprem. Hrany poteme vodou. Na dalm tverci vymkneme dlek o velikosti meruky. Tento tverec vlome na pedtm vytvoen tverec (bez dlku). Dlek vymaeme merukovou marmeldou a vlome do nho meruku. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |