�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Dùlkové koláèky

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 14.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=185

Z tìsta nakrájíme kousky a zkulatíme je na kulièky. Urovnáme je na plech a obrácenou vaøeèkou do nich udìláme dùlky, do kterých špièkou nože vkládáme kousky marmelády. V troubì vyhøáté na 200 °C je dobleda upeèeme.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Køehké tìsto: 300 g hladké mouky, 200 g tuku, 80 g práškového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce rumu, špetka strouhané vanilky
Náplò: rybízová marmeláda, barevný máèek

POSTUP PØÍPRAVY
Z tìsta nakrájíme kousky a zkulatíme je na kulièky. Urovnáme je na plech a obrácenou vaøeèkou do nich udìláme dùlky, do kterých špièkou nože vkládáme kousky marmelády. V troubì vyhøáté na 200 °C je dobleda upeèeme. Peèivo ihned sesuneme na podložku a po vychladnutí je nepatrnì potøeme rozšlehaným bílkem a posypeme máèkem, nebo je necháme bez ozdoby a pøed podáváním je pocukrujeme.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku