�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Dùlkové koláèky |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 14.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=185 |
Z tìsta nakrájíme kousky a zkulatíme je na kulièky. Urovnáme je na plech a obrácenou vaøeèkou do nich udìláme dùlky, do kterých špièkou nože vkládáme kousky marmelády. V troubì vyhøáté na 200 °C je dobleda upeèeme. |
INGREDIENCE Køehké tìsto: 300 g hladké mouky, 200 g tuku, 80 g práškového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce rumu, špetka strouhané vanilky Náplò: rybízová marmeláda, barevný máèek POSTUP PØÍPRAVY Z tìsta nakrájíme kousky a zkulatíme je na kulièky. Urovnáme je na plech a obrácenou vaøeèkou do nich udìláme dùlky, do kterých špièkou nože vkládáme kousky marmelády. V troubì vyhøáté na 200 °C je dobleda upeèeme. Peèivo ihned sesuneme na podložku a po vychladnutí je nepatrnì potøeme rozšlehaným bílkem a posypeme máèkem, nebo je necháme bez ozdoby a pøed podáváním je pocukrujeme. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |