�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Kakaovo srov dort

Autor: Radek Prochzka
Datum vyd�n�: 06.05.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1855

Dezert na povrchu zdoben hokou okoldou. Na ezu dezertu korpus z drcench suenek, spojen vrstvou tmav okoldov npln a zakonen svtlou vrstvou crme fraische.

fiogf49gjkf0d
Charakteristika:

Dezert na povrchu zdoben hokou okoldou. Na ezu dezertu korpus z drcench suenek, spojen vrstvou tmav okoldov npln a zakonen svtlou vrstvou crme fraische. Chu a vn okoldov, spolu s tvarohovou a lehce srovou.

 

Suroviny:

kakaov suenky - 300 g, mslo - 250 g, cukr krupice - 100 g, Luina - 1 000 g, cukr mouka - 185 g, crme fraische - 300 g, smetana 33 % - 100 g, kakao - 20 g, voda - 50 g, vejce cel - 240 g, okolda na vaen - 60 g, lehaka - 120 g,
celkem - 2 725 g, vrobn ztrty - 625 g, vha hotovho vrobku - 2 100 g.

Vrobn postup:

Teflonovou vrobn formu vymastme rozputnm mslem. Suenky rozdrtme a prosejeme pes cednk. Prost suenky propracujeme s mslem a cukrem. sten sypkou hmotu vtlame do kraj formy, srovnme do stejn tlouky a pot vyplnme dno. Hmotu musme hodn stlait aby drela. Vlome do pedem naht trouby na 200 C ca 7 minut. sten zapeenou hmotu nechme ve form zchladnout.
Nyn si pipravme npl. Luinu a cukr mouku dostaten promchme, pidme crme flaische, tekutou lehaku a kakao rozmchan vodou.
Nakonec lehce rozlehme vejce. Hmotu vlijeme do formy. Peeme ve vodn lzni na 150 C ca 45 minut. Po upeen poteme vrek rozmchanm crme fraische s cukrem a opt dme pct na 200  C cca 5 minut. Nechme vychladnout a opatrn vyjmeme z formy.
Dort na povrchu zdobme okoldou a po stran na tal lehakovm nokem pop. omkou.

 

 


Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku