�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Zmrzlinové a cukráøské kurzy v nabídce spoleènosti CESK a.s.

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 13.05.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1858

Dezertové kurzy mají podstatovou náplò v moderních výrobcích, mající úèel v rychlém, efektním a zároveò i efektivním zhotovení s pøihlédnutím k úspoøe èasu a energie vynaložené na jejich zhotovení.

fiogf49gjkf0d

Spoleènost CESK a.s. je pevným støebodem v oblasti technologií pro gastronomické provozy typu cukráren, restaurací, hotelù, barù apod. v Èeské republice. Firma je, mimo nepøebernou  øadu  gastro techniky, proslulá pøíznivcùm zmrzliny svým generálním zastoupením italských strojù Frigomat na toèenou zmrzlinu, a to doslovnì velkou modifikaèní množinou výrobníkù této populární lahodné pochutiny, tøímající v souèasné dobì žezlo zákaznického zájmu.



Zrod spoleènosti CESK a.s. je datován rokem 1992 a pøes dvì pùsobištì v prostoru jihomoravské metropole,  zbudovala na poèátku tohoto roku prostorovì a funkènì úèelovou velkokapacitní halu odpovídající významu a potøebám spoleènosti s pøihlédnutím k požadavkùm trendu souèasna. Modernì designový prostor tohoto komplexu se nachází v Brnì - Malomìøicích, na ulici Jarní 44i.
Vše pod palcem pùsobnosti a zároveò i odpovìdnosti má øeditel spoleènosti Michal Èerný (na obrázku nahoøe), jenž dokázal zbudovat na zelené louce firmu, která od kompletního restauraèního vybavení a servisu podnikù restauraèního a cukrárenského typu, poskytuje rovnìž evidenèní systémy, výrobky nápojové techniky a má svou významnou pùsobnost v oblasti zaøízení pro výrobu kávy. CESK a.s. je rovnìž držitel licence na výrobu kávy San Remo a v nástavbì své pùsobnosti i  generálním zastupitelem nápojové techniky SIPP. Takto øeèeno se týká pouze v náznakovém nástinu víceronásobní pùsobnosti uvedené spoleènosti.

Pøi pøíležitosti ètvrtiny roku èinnosti na novém pùsobišti, jsme se zeptali øeditele spoleènosti Michala Èerného (obr. viz. nahoøena dílèí poznatky zbrusu nového provozu, který se svìøuje se svými poznatky:

Naše pøedstavy mìly urèitý objem, jehož rozmìr a realizaèní pøedpoklady  byly brzdìny dosavadní poznatkovou realitou. Ovšem uplynulý ètvrt rok všechnu naši opatrnou úvahu pøedèil. Zaøadili jsme, kromì dalších aktivit, cukráøské a zmrzlináøské vzdìlávání prostøednictvím kurzù na dané téma, vèetnì technických zaøízení, které si již získaly vìhlas jak z kompletních èesky hovoøících oblastí, tak i ze Slovenska. Kapacita výukového prostoru byla pokaždé zaplnìná do posledního místa.
Struktura samotného kurzu byla složena na rozdílná témata probíhající v urèitých etapách v odlišném èasovém sledu. Pro ilustraci lze uvést program posledního kurzu, který si mohli úèastníci vybrat dle svého vkusu v pøíslušnou dobu.

Dopoledne   - výuka o toèené zmrzlinì
Poledne       - program na téma výroby kopeèkové zmrzliny
Odpoledne   - pøedvádìní zhotovení restauraèních mouèníkù

V oblasti zmrzliny spolupracujeme se standardními partnery etablovanými již øadu rokù na èeském trhu, kdy v letošním roce k nim pøibude další znaèka, který se pøedstavuje pod názvem GELATOP z Nìmecka. Z uvedeného tak vyplývá, že existuje v této oblasti možnost zisku rùznorodosti nabídek v širokém poznatkovém spektru.
Dezertové kurzy mají podstatovou náplò v moderních výrobcích, mající  úèel v rychlém, efektním a zároveò i efektivním zhotovení s pøihlédnutím k úspoøe èasu a energie vynaložené na jejich zhotovení. Ve zmínìné oblasti efektivity právì tyto druhy kurzu skýtají i velmi dùležitou složku výroby, kterou je eliminování ztrát pøi zhotovování cukráøských produktù a ekonomika výrobního procesu. To prozatím k zaèátku kurzù, jejichž náplò a objem se bude øídit progresí nových poznatkovì vývojových technologií a surovin na trhu.

A v této souvislosti je potøeba našim ètenáøùm sdìlit nejen velmi dùležitou, ale i populární zprávu, že spoleènost CESK a.s. v Brnì je pøipravena provádìt zmrzlináøské kurzy s italskou GPS, kdy tento název znaèí  iniciály názvu sousloví Gelato Profesional School, znamenající v pøekladu Zmrzlinovou profesionální školu. Jedná se o zmrzlinovou akademii, jak sami udílí této zmrzlináøské instituci významový pojem sami Italové.
Italská škola GPS používá strojní technologie spoleènosti FRIGOMAT a svùj výukový program má – prozatím – ukotven v devíti školách a to rovnou na ètyøech kontinentech. V Evropì,  Spojených státech amerických, Èínì a Austrálii. Již z geografické pùsobnosti italské zmrzlinové akademie vyplývá, že na takovémto zemìpisném rozmìru by nemìlo šanci se uchytit nìco, co by bylo jen napodobeninou už døíve vyzkoumané dokonalosti a zmrzlinové pùsobnosti á la Itália, jíž lze bez rozpakù nazvat skuteèným umìleckým slohem.
Poèátek tajemství osobité kvality má vstupní bránu v technologii pøípravy prostøednictvím vodní láznì, kdy se tato procedura vyznaèuje specifickou zátìžovou pùsobností.
Pro zájmce o zmrzlináøskou výuku je kurz nasmìrován tak, že dochází k detailnímu seznámení se zmrzlináøským strojem, jeho možnostmi v tématu technického a technologického zpracování zmrzliny. Speciální kapitolou jsou zmrzlináøské receptury.
Pøítomnost italské GPS akademie na výsostném území spoleènosti CESK a.s. v Brnì – Malomìøicích, je tak dalším prùlomovým výukovým poèinem v osvìtì zmrzlináøské kultury v Èeské republice.

 

Tolik v letmé zmínce ukázka jednoho druhu možností vlastního profesního vzdìlávání, ke kterému se taktéž pøiøadí kurzy klasické cukraøiny a rovnìž i nauka pekaøského oboru. To ale z daleka není vše, protože progresivní CESK a.a. má již  v plánu další segment naukového programu, který se bude týkat míchaných koktejlù.
O termínu kurzù tohoto, jakož i dalších výukových akcí, budete informováni prostøednictvím našeho média.

 


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku