�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Dort z netradinho ovoce |
Autor: Libue Baantov Datum vyd�n�: 15.05.2013 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1859 |
Oloupeme jablka a vyjmeme jdince. Jablka nakrjme na pltky. 16 pltk si nechme stranou a zakapeme citronem, aby zstaly bl pro zdoben dortu. Svame 1/4 l vody a 3 lce cukru, pidme pokrjen jablka a podusme 3 minuty. |
Dortov korpus 800 g jablek 1 2 liky citonov vy 5 li cukru 1 sklenice vestek 3 lce solamylu 2 lce slivovice 3x smetana na lehn 3 balky ztuovae lehaky 50 g mandlovch lupnk 1 lce sekanch pistci POSTUP PPRAVY Oloupeme jablka a vyjmeme jdince. Jablka nakrjme na pltky. 16 pltk si nechme stranou a zakapeme citronem, aby zstaly bl pro zdoben dortu. Svame 1/4 l vody a 3 lce cukru, pidme pokrjen jablka a podusme 3 minuty. Nechme okapat a vu uschovme. vestky nechme rovn okapat. Zvl umchme 4 lce vestkov vy a solamyl. Zbylou vu ze vestek svame a zamchme solamyl. Povame a vmchme vestky. Dortov korpus pot dvakrt pn rozkrojme. Stedn dl pokapeme slivovic a jablenou vou. Ulehme smetanu se ztuovaem a zbylm cukrem na pevnou hmotu. Spodn dl korpusu pak poklademe vestkovm kompotem, poteme 1/3 lehaky a piklopme stednm dlem pikotu. Na nj poklademe Jablka a dal tetinu lehaky. Piklopme posledn st pikotovho korpusu a naneseme zbylou lehaku. lehakou poteme i strany dortu. Mandle nasucho oprame, rozkrjme na tenk lupnky a posypeme jimi okraj dortu. Potom ozdobme jet jablky, lehakou a pistciemi. | INGREDIENCE
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |